Hoe plaatst u een wastafel in de slaapkamer?

Nieuwbouwwoningen hebben op de eerste verdieping vaak standaard een badkamer. De meeste badkamers zijn voorzien van een wastafel. Bijzonder handig, want hierdoor hoeft u ’s nachts niet naar beneden te lopen wanneer u dorst heeft. Veel oudere woningen in Nederland beschikken echter niet over een wastafel op de bovenverdieping. Is dit in uw woning het geval? Dan kunt u ervoor kiezen om een wastafel in uw slaapkamer te laten plaatsen. Maar hoe plaats u een wastafel in uw slaapkamer?

Zorg voor aan- en afvoer
Zit er al een aansluiting in uw slaapkamer? Dan is het geen lastige opgave om hier een wastafel op aan te sluiten. Indien deze aansluitingen nog niet aanwezig zijn, moet u deze eerst aanmaken. In dat geval moet u ervoor zorgen dat er een waterleiding en een waterafvoer aan worden gelegd. Alleen dan kunt u een wastafel in uw slaapkamer gebruiken.

Wastafel aan de muur bevestigen
Heeft u de aansluiting voor de toe- en afvoer van water inmiddels aangesloten? Dan kunt u de wastafel bevestigen. Boor eerst gaten in de muur en plaats hier een plug met schroefbouten in. Hier plaats u de wastafel nu op. Plaats nu een kunststof revet over de beide bouten en draai het geheel goed aan met behulp van de moeren.

Kraan van tevoren aansluiten
Bij sommige wastafels sluit u de kraan aan nadat u de wastafel bevestigd heeft aan de muur. Dit is echter niet bij alle wastafels mogelijk. In sommige gevallen moet u eerst de kraan door het gat steken, alvorens u de wastafel aan de muur hangt. Kijk dan ook goed wat voor u van toepassing is. Bevestig altijd eerst de wasbak aan de muur, voordat u de kraan aansluit op de water toe- en afvoer.  

Hulp inschakelen bij wastafel plaatsen
Het plaatsen van een wastafel in uw slaapkamer is geen hele lastige klus, maar mogelijk lukt het u niet. Geen paniek, want een loodgieter kan u in dat geval van dienst zijn. Schroom dan ook niet om een loodgieter in te schakelen wanneer u er zelf niet uitkomt. Zo voorkomt u dat de wastafel in uw slaapkamer verkeerd aangesloten wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *