Een keukentrapje, onmisbaar in huis

Je vindt het in bijna elk huis, een keukentrapje. Het is een onmisbaar item in huis. Je kunt een klein trapje voor allerlei doeleinden gebruiken. Of je nu een trapje in huis haalt voor je kinderen zodat ze overal bij kunnen of dat je het trapje zelf gebruikt om het jezelf makkelijker te maken. Keukentrapjes zijn er in allerlei varianten van plastic tot hout en in verschillende maten. Zo is er een trapje voor elke klus. Het grote voordeel van dit type trap is dat je het trapje makkelijk kunt inklappen. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van het kleine formaat trap.

Handige hulp voor kinderen

De meest gebruikt toepassing van een keukentrapje is om kleine kinderen een opstapje te geven. Je kunt het trapje gebruiken in de keuken zodat je kind je kan helpen met koken of zijn/haar handen kan wassen bij de wasbak. Het helpt je kind om op het aanrecht mee te helpen met deeg kneden en koekjes bakken. Op de badkamer is een trapje handig voor je kind om zelf zijn/haar tandjes te kunnen poetsen en in de spiegel te kunnen kijken. Let er bij kleine kinderen op dat ze alleen onder begeleiding op het trapje gaan staan en kies voor een variant die stevig is en niet makkelijk omvalt. Een houten variant is stevig en duurzaam.

Keukentrapje ook handig voor volwassenen

Voor volwassenen is een keukentrapje net zo handig als opstapje. Zo kom je makkelijk bij de bovenste kastjes in de keuken. Datzelfde geldt voor een hoge kledingkast in de slaapkamer of een grote boekenkast in de woonkamer. Het is een handig hulpstuk om te gebruiken als je je huis grondig aan het poetsen bent. Je kunt bij alle hoge plekken op de muur en je kunt makkelijk ook bovenop hoog hangende kastjes alles schoon maken. Daarnaast is het te gebruiken als sier meubel. Uitgeklapt is het een prima plantenrek dat heel decoratief staat in elke kamer in huis. Je kunt het ook gebruiken als bijzettafeltje of nachtkastje. Je kunt alle kanten op met een trapje. Zeker met de houten variant, want die kun je in allerlei kleuren lakken zodat het past in de kamer waar je het trapje gebruikt. Je kunt kiezen voor een neutrale kleur om het trapje in de ruimte te laten verdwijnen.

Onmisbaar hulp om het huis

Ook rondom je huis is een keukentrapje handig. Wil je de ramen lappen? Nooit meer moeite doen om overal bij te komen met een klein trapje. Je kunt zelfs de kozijnen aan de bovenkant makkelijk schoon maken. Heb je een tuin? Dan helpt een trapje bij het onderhouden van je tuin. Je staat stevig en kunt overal bij tijdens het snoeien. En heb je fruitbomen of -struiken in je tuin staan? Je kunt met een trapje ook het hoger hangende fruit moeiteloos plukken. Wil je het keukentrapje niet als sierstuk gebruiken? Dan kun je de trap makkelijk inklappen en opbergen in de garage of in de keuken. Ingeklapt neemt het nauwelijks ruimte in en staat het niemand in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *