dakkapel

Constructieberekening dakkapel, wat is het en wat kost het?

De keuze voor een dakkapel is tegenwoordig ongelofelijk populair. Je ziet een dergelijke constructie dan ook steeds vaker verschijnen bij zowel woningen die nieuw worden gebouwd als panden die worden verbouwd. Het spreekt voor zich dat er behoorlijk wat komt kijken bij het realiseren van een dergelijke dakkapel. Het uitvoeren van een constructieberekening dakkapel is één van de zaken waar je in de praktijk absoluut rekening mee zal willen houden. Wil je hier nu graag meer over te weten komen en zou je bovendien ook graag willen ontdekken welke kosten hier precies aan verbonden zijn? Dan moet je beslist even snel de onderstaande informatie doornemen.

Waarom kiezen zoveel mensen voor een dakkapel?

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven geldt voor heel wat mensen dat ze ervoor kiezen om een dakkapel te laten realiseren bij hun woning. In eerste instantie wordt deze keuze gemaakt omdat op die manier de bewoonbare oppervlakte aanzienlijk kan worden vergroot. Dit is zeker niet het enige voordeel waar je op kan rekenen. Daarnaast kan je namelijk in de praktijk ook nog denken aan de voordelen zoals we deze hieronder op een rijtje hebben gezet.

  • Met een dakkapel creëer je meer ruimte in huis; 
  • De gebruiksoppervlakte wordt merkelijk groter gemaakt; 
  • Er kan veel meer naar binnenvallend daglicht worden gerealiseerd; 
  • Er is sprake van een beter en bovendien van meer uitzicht vanaf de zolder;

Bij de realisatie van een dakkapel is het altijd van belang om minstens te overwegen om een constructieberekening dakkapel uit te laten voeren. Door middel van een dergelijke berekening zal je immers in de praktijk kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende vormen van schade voorkomen kunnen worden. In het bijzonder het risico op de vorming van scheuren kan op deze manier tot een absoluut minimum worden beperkt. 

Hoe wordt zo’n constructieberekening dakkapel precies uitgevoerd?

Een constructieberekening dakkapel is eigenlijk een berekening die de focus legt op de dragende delen van de constructie. Een constructeur maakt gebruik van de bouwtekeningen om te berekenen welke belasting er precies zal komen te liggen op de dragende onderdelen van de constructie. Op basis van deze input zal er door de constructeur uiteindelijk een ontwerp worden gemaakt. Dit ontwerp van de constructeur zal in een constructietekening worden verwerkt. Op deze manier wordt het voor alle betrokken partijen duidelijk waar er precies rekening mee moet worden gehouden. Je zal kunnen vaststellen dat je op deze manier in de praktijk kan rekenen op heel wat meer zekerheid voor wat de realisatie van jouw prachtige dakkapel betreft.

Met welke kosten dien je exact rekening te houden?

Het spreekt voor zich dat ervoor het laten uitvoeren van een constructieberekening dakkapel bepaalde kosten in rekening worden gebracht. De kosten die door een constructeur aangerekend worden zijn in de praktijk niet vastgesteld. Dit betekent dat het uurtarief niet onaanzienlijke verschillen kan vertonen. Deze verschillen kunnen variëren van 80 tot 110 euro per uur. Omwille van het feit dat er sprake is van een dergelijk verschil in kosten is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren. Zo kan je er de meest voordelige keuze meteen tussenuit halen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *