De beste nachtrust begint bij een goed matras!

Hoewel niemand vroeger echt nadacht over het soort matras waar je op lag, wordt de kwaliteit van een matras met de jaren belangrijker. En met een reden uiteraard! Waarom zouden we allemaal op hetzelfde soort matras slapen als we ons bed ook persoonlijk op ons lichaam af kunnen stellen? Want ieder lichaam is immers anders. Dankzij jaren diverse testen en uitgevoerde experimenten, zijn er tegenwoordig ergonomische en vooral geperfectioneerde slaapsystemen op de markt.  Zo worden er bij het merk Ergosleep bijvoorbeeld slaaptechnologieen toegepast op je persoonlijke slaap-DNA.  Deze kwalitatief hoge slaapsystemen, die ook door Avek toegepast worden, garanderen je een optimale nachtrust en het perfecte herstel van je lichaam en geest tijdens de nacht. 

Het beste slaapadvies

Let op de aanschaf van een nieuw Avek matras vooral op het materiaal waarvan de bodem is gemaakt. Om het beste slaapadvies te krijgen, is het verstandig voorafgaande van het aanschaffen van een matras een meettest te doen. Zo weet je precies welke bedbodem het beste bij je past. Past een boxspring beter bij jouw lichaam? Of juist een lattenbodem? Met een meettest, kom je hier heel eenvoudig achter. En uiteraard heeft ieder type lattenbodem of boxspring ook weer een persoonlijke instelbaarheid. Maar belangrijk is, is dat je altijd een matras hebt dat bij jouw lichaamsprofiel past. Zo ben je verzekerd van een goede nachtrust!

Lattenbodem of boxspring

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten lattenbodems en het opmerkelijke is, is dat hoewel lattenbodems vroeger niet te vergelijken waren met boxsprings, het verschil tegenwoordig nauwelijks op te merken is. Zo bestaan er zowel in boxsprings als lattenbodems tegenwoordig diverse varianten. Er worden bij zowel de aanschaf van boxsprings als lattenbodems bepaalde metingen gedaan. Aan de hand van deze metingen wordt bepaald op welke hoogte bijvoorbeeld je voeten of schouders zouden moeten te komen te liggen voor een optimale bloedcirculatie. Er zijn tegenwoordig boxspring matrassen die de mogelijkheid hebben om de schouder-, heup- en taille-zone in te stellen en waar je ook de stand van je voeten iets hoger kan instellen voor een betere slaaphouding.

Nooit meer rug of schouderklachten

Word je regelmatig wakker met schouder- en rugklachten of een stijve nek? Dit wordt vooral veroorzaakt doordat jouw matras niet goed afgestemd is op jouw slaaphouding en lichaamsbouw. Ga dus voor het optimale matras, voor een matras met diverse comfortzones, welke optimaal afgestemd zijn op verschillende lichaamsdelen. Maar kijk ook naar de flexibiliteit van een matras. Het is belangrijk om te kijken naar welke mate van tegendruk het matras moet kunnen bieden om het slaap-DNA van jouw bedbodem optimaal door te kunnen geven aan jouw lichaam, en jouw zo de beste nachtrust te geven voor de beste start van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *