slaapkamer, kroonluchter, essentials

De essentials voor een nieuwe stralende slaapkamer

Ben je net verhuisd of wil je je slaapkamer een make-over geven? Dan zit je vast in de knoop met hoe je het interieur moet gaan aanpakken. In dit artikel geef ik je 3 tips hoe je nieuwe slaapkamer er stralend uit te laten zien. 

1. Kies het juiste bed frame en lakens

Een bed kiezen is één ding, maar een frame is ook een mooie aanvulling. Het is iets wat meteen de aandacht trekt als je de kamer binnenkomt, dus is ook zeker een belangrijk onderdeel om over na te denken. Laat staan de lakens en kussens die je kiest, deze geven je slaapkamer een bepaalde sfeer. Bedenk dus goed welke bedstijl je kiest, want het bepaalt grotendeels de ambiance van de kamer. 

2. Beter te weinig dan teveel meubels

Te veel meubels in een kamer zorgt voor onrust. Kies daarom liever voor de essentiële meubels die je echt nodig hebt en die echt iets toevoegen. Een mooie kast en een stoel in dezelfde stijl kan al een hele mooie toevoeging zijn. Wat ook een prachtige eyecatcher kan zijn is een kroonluchter. Het geeft een mooie antieke moderne sfeer aan je slaapkamer en hangt aan het plafond, wat ervoor zorgt dat het niet in de weg zit. 

3. Kies mooie bijpassende accessoires

De meeste mensen geven niet heel veel om accessoires, maar het is juist het allerbelangrijkste voor de stijl van je slaapkamer. Dat kunne al hele kleine dingen zijn, zoals een boek of een kaars. Als je eenmaal een aantal accessoires hebt gevonden is het zaak om ze op een passende manier bij elkaar neer te zetten. Maar niet te veel, want dat is vaak te veel van het goede. Het gaat om de juiste balans, zodat het matcht met de rest van de grotere meubels in de slaapkamer. 

Het is belangrijk bij het kiezen van de stijl van je nieuwe slaapkamer om te kijken naar zowel de grote meubels als de kleine accessoires. Zorg dat alles met elkaar samenhangt om een mooi geheel te krijgen. Ga bijvoorbeeld voor een simpele stoel in de hoek of een mooie antieke kroonluchter als eyecatcher. Qua accessoires is het belangrijk om ze op een passende manier bij elkaar te zetten en de juiste balans te vinden met de rest van de meubels. Als je dat doet, zul je de perfecte nieuwe stralende slaapkamer hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *