hr++ glas

Eenvoudig energie besparen met hr++ glas

Steeds meer mensen zijn bewust met het milieu bezig. Niet zo gek dus dat er ook zuiniger met energie wordt omgegaan. Hiermee bespaar je niet alleen kosten, maar de aarde is ook nog eens heel blij met je! Wil jij dit ook, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan heb ik een aantal praktische tips voor je. Zo kun je natuurlijk blijvend je huis verduurzamen door de aanschaf van zonnepanelen, hr++ glas, kunststof kozijnen en vloerisolatie, maar ook door het aanpassen van je dagelijkse gewoonten kom je al een heel eind. Ik zal je vertellen hoe! 

hr++ glas

Warmte opwekken en vasthouden

Allereerst is het belangrijk om je verwarming elke nacht omlaag te zetten. Ga je naar bed, dan is het zonde om al die warmte op te wekken, want je merkt er toch niets van. Daarbij slaap je een stuk beter in een koele kamer. Overdag is het natuurlijk niet lekker om in de kou te zitten, maar het is wel belangrijk dat je de warmte die je dan opwekt zoveel mogelijk vasthoudt. Dit doe je om te beginnen door de ramen en deuren dicht te houden. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoe vaak je een raam open hebt staan om de kamer even door te luchten. Is de kamertemperatuur boven de negentien graden, maar vind je het nog steeds fris? Probeer dan om een dikke trui aan te trekken, of ga lekker onder een dekentje liggen. Dit helpt net zo goed tegen de kou en is een stuk milieuvriendelijker! 

Overige tips

Je kunt natuurlijk op talloze manieren je steentje bijdragen aan een beter milieu. Niet alleen door energie te besparen! Zo is het goed om je afval te scheiden en zo min mogelijk vlees te eten. Misschien is het minderen van je vleesconsumptie niet het eerste waar je aan dacht, maar voor de productie van honderd gram rundvlees wordt al meer dan duizend liter water gebruikt. Een (deels) vegetarisch dieet is dus een eenvoudige manier om de aarde te beschermen, maar is ook nog eens geweldig voor de lijn! Win-win, als je het mij vraagt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *