ontstoppingsdienst

Je riool weer top maken

Riolering is verdeeld in twee delen: gemeentelijk en privé. Zit de verstopping in het gemeentelijk riool, dan moet de gemeente betalen voor een ontstoppingsdienst. In dat geval moet de gemeente op de hoogte worden gesteld van de verstopping. Het is dus niet mogelijk om de gemeente hier later over te informeren. Maar wanneer is het huishoudelijk afvalwater en wanneer is het particulier afvalwater? In ieder geval kun je zeggen dat als je buren ook last hebben van verstopping, het waarschijnlijk een Gemeente rioolverstopping is.

ontstoppingsdienst

Kosten voor de huurder of verhuurder?

Is het een kleine verstopping, dan zal de huurder deze eerst zelf proberen op te lossen. Dit kan met een simpele ontstoppingsdienst of ontstoppingsmiddel. Lukt dat niet, dan kan hij een loodgietersbedrijf inhuren. In de huurovereenkomst staat vaak vermeld of de huurder de kosten zelf moet betalen. Dit gebeurt vaak als de huurder het zelf heeft veroorzaakt. In het geval van bijvoorbeeld een verstopt toilet is de oorzaak de huurder zelf. Een verstopte dakgoot op een balkon is wat anders. Daarnaast bepaalt de wet dat de huurder zelf kleine reparaties in de woning moet uitvoeren. Het hangt dus ook af van de grootte van het werk. Lees je huurcontract goed door om te zien welke convenanten je hebt, of neem contact op 

met je huisbaas.

Oorzaken

Een afvoer kan om verschillende redenen verstopt raken. Dit kan al gebeuren in het huishoudelijk afvalwater, bijvoorbeeld wanneer bladeren zich ophopen door de hoeveelheid herfstbladeren. Zand kan ook de schuld zijn tijdens bijvoorbeeld het werk. Een verstopte gootsteen in uw huis kan worden veroorzaakt door etensresten of vetophoping. Een ontstoppingsdienst haalt alles voor u weg zodat uw riolering weer op en top is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *