Verzwaringsdekens voor de winter en de zomer

Verzwaringsdekens 3 kg zijn dekens die zorgen voor een mate van deep pressure waardoor je je minder alleen voelt. De dekens zijn van novaline zijn van een bepaald materiaal gemaakt die ervoor zorgt dat je een soort druk voelt op je lichaam tijdens het slapen. Deze druk zul je zelf ervaren als je onder de deken ligt. De dekens zijn zowel geschikt voor de winter als voor de zomer. Sommige mensen dat een verzwarende deken ook betekent dat de deken warmte afgeeft, maar dat is niet het geval. Weliswaar zorgt de deken voor een warm gevoel van binnen, maar niet direct voor warmte in bed. 

Onderscheid verzwaringsdekens en elektrische dekens

Hiervoor is het onderscheid tussen verzwaringsdekens en elektrische dekens al kort aangestipt, maar het gaat echt om twee heel verschillende dekens dus het is belangrijk dit nog te verduidelijken. Een verzwaringsdeken zorgt voor deep pressure op het lichaam en hierdoor val je makkelijker in slaap. Een elektrische deken daarentegen werkt op elektriciteit. Deze steek je in het stopcontact en hierdoor gaat de deken zich verwarmen. Deze deken verhelpt niet direct slaapproblemen, een verzwarende deken wel. Een elektrische deken ziet slechts op comfort voor in de koude winterdagen. 

Dekens tegen eenzaamheid

De verzwarende dekens zijn een goed middel tegen eenzaamheid en depressie. Vaak gaan deze twee problemen gepaard. Vaak is het voor weduwen en weduwnaren heel lastig om tijdens het rouwproces ineens alleen te slapen. Als je hier je hele leven gewend aan bent geraakt, is het heel moeilijk om ineens voor de rest van je leven alleen te slapen. Ook voor mensen die kampen met depressie kan het helpen om een verzwarende deken te gebruiken omdat deze je minder eenzaam laten voelen door het deep pressure effect. Er komt dan een soort van warme omhelzing door de deken. Dit draagt bij aan een betere nachtrust en hierdoor kun je rustiger slapen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *