Waarom je toch dat extra uurtje slaap moet pakken!

Het zal vast voor niemand een verrassing zijn, om te horen dat een goede nachtrust goed is voor je gezondheid. Iedereen herkent vast wel het opgewekte gevoel na een goede nacht slapen. Dat ene extra uurtje slapen kan dus veel goeds opleveren voor je gezondheid, geest en je lifestyle. Toch wordt er niet altijd aan onze 8 uur per nacht slaap gehouden. Ben naar de voordelen van een goede nachtrust? En wat een goede nachtrust voor je doet? Lees dan vooral verder

  • Gezond gewicht

Een gevolg van slecht slapen is dat je een tragere stofwisseling krijgt. Mensen die langer slapen hebben een kleinere kans op obesitas dan mensen die kort slapen. Door een goede nachtrust vermindert ook je hongergevoel, waardoor je minder eet.

  • Geheugen

Zoals we net al vertelde is een goede nachtrust goed voor jouw concentratie, dit heeft als direct gevolg dat je geheugen sterker wordt. Hierdoor kan je dus gemakkelijker sturen en werken, omdat de informatie savonds wordt opgeslagen tijdens de slaap.

  •  Productiviteit en creativiteit

Je productiviteit en creativiteit is een stuk hoger als je goed slaapt. Dit komt doordat je hersenen in de nacht alle geleerde dingen opslaat en sorteren. Alle informatie wordt dan opgeslagen, zodat je hoofd minder ‘vol’ zit. Door een goede nachtrust word je probleemoplossend vermogen dus verhoogd.

  • Positiever

Door goed te slapen ben je minder gespannen en prikkelbaar, hierdoor ben je vrolijker en sta je positiever in het leven. Een lange tijd slecht slapen, kan zelfs zorgen voor depressiviteit. Zorg dus voor een goed nachtrust.

  • Concentratievermogen

Een goede nachtrust zorgt dat je uitgerust de dag doorgaat. Hierdoor is jouw reactievermogen en je concentratie hoger, dan wanneer je half in slaap valt overdag.

  • Gezonder leven

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je op lange termijn minder kans hebt op aandoeningen, zoals diabetes, dementie of een beroerte. Daarnaast is een goede nachtrust ook belangrijk voor je eigen gezonde lifestyle, waardoor je beter in je vel zit en je beter gaat leven.

Een paar makkelijke tips voor een goede nachtrust

Neem geen cafeïne voor het slapen, dit activeert en stimuleert je hartslag en je zenuwstelsel, hierdoor krijgt jouw lichaam dus te veel adrenaline aanmaakt, waardoor het lastiger is om in slaap te vallen. Wist je dat je telefoon er ook voor kon zorgen dat je minder snel in slaap valt? Als je een paar uur voordat je gaat slapen te lang naar je beeldscherm hebt gestaard, wordt het voor je ogen lastiger om moe te worden. Lees dus vooral een boek in plaats van je apps. Zorg dat je een goed bed hebt. Kijk dus goed naar juiste lattenbodem en matras. Een voorbeeld van een goede lattenbodem is de Swissflex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *