Woontrends van 2022 en 2023


Ga je verhuizen? Op kamers? Of ben gewoon toe aan een beetje verandering in je interieur? Lees dan even verder. Hieronder een aantal van de woontrends die we dit jaar en volgend jaar veel zien.

Focus op duurzaamheid

Deze trend met een focus op verantwoordelijk materiaalgebruik blijft en dat is fijn. Niet alleen voor je interieur maar natuurlijk ook voor het milieu. Daarnaast kan het prettig zijn voor je budget. Binnen deze trend past het helemaal om meubels op de kop te tikken in de kringloopwinkel. Ben je niet vies van een DIY project? Dan is het zeker leuk om eens een meubel zelf op te knappen zodat je deze (eventueel anders) kunt hergebruiken.

Hello nature

Met deze trend haal je de natuur in huis. Denk hierbij niet alleen aan veel planten en groen maar ook aan materialen zoals hout, klei, sisal en natuursteen. De vormen die we terugzien weerspiegelen ook vaak de natuur; ze zijn organisch en onregelmatig. Deze trend sluit aan bij de focus op duurzaamheid. Je ziet dan ook veel materialen die bijvoorbeeld een recycle achtergrond hebben.

Gelaagde leefruimtes

Binnen deze trend is veel aandacht voor ruimtes zelf en hoe deze het beste benut kunnen worden. Woon je klein? Dan kan deze trend je veel inspiratie brengen. Zo zie je veel meubels die multifunctioneel gebruikt kunnen worden of bijvoorbeeld inklapbaar zijn. Ze geven je de mogelijkheid een ruimte om te vormen of ruimte te besparen. Daarbij vloeien ruimtes inclusief de buitenruimte ook vaker in elkaar over.

Minimalistisch wonen

Een minimalistische woonstijl waarin comfort en functionaliteit hand in hand gaan zien we meer en meer. Deze interieurs kenmerken zich door ingetogenheid en stralen veel rust uit. Dat deze manier van wonen aan populariteit wint is niet gek. Met de drukke levens die we leiden is het fijn om thuis helemaal te kunnen ontprikkelen.

Blauwtinten

De kleur blauw in alle schakeringen hoort helemaal bij het jaar 2022. Blauw straalt rust uit en hierdoor kan deze kleur ontspannend werken. Een fijne tint voor bijvoorbeeld de slaapkamer, al kun je de kleur overal waar je maar wenst in je interieur laten terugkomen. De kleur sluit ook mooi aan bij een andere trend, namelijk die van maritiem geïnspireerde interieurs. Naast blauw zie je dan ook veel gebruik van wit en turkoois.

Warmte

Houd je toch meer van een warme kleur? Dan zit je nog altijd goed met aardetinten. Kleuren als beige, bruin en terracotta. Verwerk je deze tinten in je interieur dan creëer je meteen warmte. Ook met sfeerverlichting breng je veel warmte in huis. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het aanbod van Kapenga. Naast sfeerverlichting kun je ook voor meubels, keukens, accessoires en heel veel wooninspiratie terecht op Kapenga.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *