3 tips voor als je moeilijk in slaap kan komen

Heel veel mensen hebben problemen om in slaap te komen. En dit kan ernstige gevolgen hebben op jouw leven. Het beïnvloed jouw gemoedstoestand. Door te weinig slapen word jij chagrijnig. Je bent veel minder scherp en bent vermoeid. Dit zorgt ervoor dat je dingen minder goed kunt onthouden en je slecht kunt concentreren. Hier zijn 3 tips zodat jij beter kunt slapen. 

Ruim je kamer op

Als je niet kan slapen begin dan met het opruimen van je kamer. Zodra je kamer er netje uitziet zul je gelijk merken dat je meer rust kan vinden. Je kamer is netje en opgeruimd en zo voel jij je nu ook. Hierdoor val je sneller in slaa

Mediteer

Ons lichaam moet rustig worden van alle invloeden die we binnenkrijgen de hele dag door. Gedachten over je werk, dingen die je nog moet regelen, informatie die je binnenkrijgt op je mobiel. Daarom is het belangrijk om daar afstand van te doen voor het slapen zodat we deze gedachten niet mee nemen ons bed in. Meditatie helpt hierbij. Er zijn veel oefeningen online te vinden voor slaap meditatie. “Ik kan niet slapen” is een vervelende gedachte waar je via meditatie vanaf kan komen. 

Drink Thee

Zoals net besproken is ontspanning belangrijk om in slaap te vallen. Gelukkig zijn er speciale theetjes die hierbij kunnen helpen. Thee heeft bepaalde kruiden die helpen bij het ontspannen van ons lichaam. Zoek maar eens naar speciale slaapthee. 

Conclusie

De grootste reden dat mensen niet kunne slapen is door stress. Als je in bed ligt lukt het niet om te ontspannen. Dit zorgt voor slapeloze nachten die ernstige gevolgen kunnen hebben. Onder andere op je denkvermogen. Probeer er dus achter te komen wat voor jou helpt om te ontspannen. Dit kan door je slaapkamer netter te maken of door je dieet aan te passen. Maar het beste is om dieper in jezelf te kijken. En het probleem op te lossen via meditatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *