Is het kopen van een donzen dekbed het overwegen waard?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw, geschikt dekbed om te kopen zal je al snel tot de vaststelling komen dat er op de markt een niet onaanzienlijk aantal mogelijkheden zijn terug te vinden. Eén van deze mogelijkheden is een zogenaamd donzen dekbed. Voor dit type dekbed geldt dat heel wat mensen er door de jaren heen aardig fan van zijn gebleken. Je hoeft er dan ook niet vreemd van op te kijken wanneer vrienden en familieleden er massaal voor kiezen om je dit type dekbed aan te raden. Stel jij jezelf echter de vraag of het kopen van een dergelijk dekbed van dons wel echt zo interessant is als veel mensen beweren? Dan moet je vooral even snel verder lezen. 

Hoe lang kan je gebruikmaken van een donzen dekbed?

Het is geen geheim dat er vaak sprake is van een niet onaanzienlijk prijskaartje bij een donzen dekbed. Het is net dit prijskaartje dat ervoor zorgt dat mensen soms toch een beetje worden afgeschrikt. De vraag die we ons daarbij kunnen en eigenlijk ook moeten stellen is of dit al dan niet terecht is. Het is inderdaad juist dat donzen dekbedden in vergelijking met andere exemplaren over een aanzienlijk hoger prijskaartje beschikken. Dit gezegd hebbende is het zo dat je er wel tot zomaar even tien jaar gebruik van kan maken. Dat is een levensduur waar je bij het merendeel van de andere dekbedden op de markt natuurlijk alleen maar van kan dromen.

Je slaapcomfort zal nog nooit zo bevredigend zijn geweest

Een donzen dekbed staat erom bekend over een zeer licht karakter te beschikken. Dat is voor veel mensen een behoorlijke verademing in vergelijking met bijvoorbeeld een dekbed van wol. In vergelijking met een dergelijk exemplaar kan een donzen dekbed dan ook zomaar even tot één kilogram lichter zijn en dat is geen grap. Het spreekt voor zich dat dit er in de praktijk al snel voor kan zorgen dat je heel wat comfortabeler kan slapen. Bovendien is het ook nog eens zo dat donzen dekbedden erom bekend staan goed isolerend te zijn en over vochtregulerende eigenschappen te beschikken. Ook dit zijn een aantal niet te onderschatten voordelen waar je op kan rekenen. 

Waar moet je rekening mee houden op vlak van onderhoud?

Het spreekt voor zich dat een dekbed van White Cloudz goed moet worden onderhouden. Iedereen slaapt graag in een lekker fris en comfortabel bed, maar wanneer het aankomt op het onderhouden van het dekbed wordt het plots een compleet ander verhaal. Nochtans is het zo dat je voor het onderhouden van een dekbed van dons eigenlijk helemaal niet veel moeite hoeft te doen, integendeel. Voor een dergelijk dekbed geldt dan ook dat je ze eigenlijk slechts één keer in de vier jaar dient te wassen. Bovendien is het zo dat het ook kan volstaan om ze enkele keren per week gewoon even op te schudden. Wel wordt het aangeraden om regelmatig je dekbed even buiten te hangen. Doe je dat? Dan laat je ze goed verluchten en dat komt de levensduur van je donzen dekbed uiteindelijk alleen maar ten goede. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *