beste hoofdkussen

5 tips voor het kiezen van het beste hoofdkussen

Als je voor de zoveelste keer wakker wordt met rugpijn ben je het zat; je gaat op jacht naar nieuwe ‘slaaphardware’. Een bed, matras en dekbedovertrek heb je zorgvuldig uitgekozen, nu nog het hoofdkussen. Het wolkje dat jouw hoofd naar dromenland vervoert na een productieve dag moet perfect aansluiten bij jou en de rest van je beddengoed. Neem na het lezen van dit artikel een kijkje op Bedtwijfelaars.nl om ook te lezen over de beste hoofdkussens en de beste matrastopper.

Hoe slaap je?

Als allereerst: de houding waarin je slaapt. Een cruciale eerste vraag bij jouw zoektocht naar het perfecte hoofdkussen. Ben je een buik- of rugslaper? Of slaap je altijd op je buik? Waar buikslapers een dunner kussen willen, hebben rugslapers een iets dikker kussen nodig voor de juiste ondersteuning. Zijslapers moeten erop letten dat de schouders niet op, maar tegen het kussen aan liggen.

Ben je atletisch?

Wat ons brengt op het volgende punt. Ben je atletisch? Het klinkt misschien als een rare vraag, maar de breedte van je schouders hebben (vooral voor zijslapers) een grote invloed op welk kussen het meest geschikt voor je is. Met zowel een te laag als een te hoog kussen komt je nek de hele nacht in een onnatuurlijke houding te liggen, wat op den duur klachten geeft.

Hoe stevig is je matras?

Je matras heb je uitgekozen omdat je er perfect op ligt. Maar wist je ook dat dit invloed heeft op welk kussen het meest geschikt is? Zo moet je er goed op letten dat het kussen het buigen van je matras compenseert. Een heel zacht matras met een heel hoog, hard kussen is bijvoorbeeld geen goede combinatie.

Ben je allergisch voor iets?

Als je allergieën hebt is het verstandig om daar rekening mee te houden bij het uitzoeken van je hoofdkussen. Zo heb je met synthetische materialen bijvoorbeeld minder last van een huisstofmijtallergie. Ook voor overmatige zweters zijn er kussens op de markt.

Waar gaat je voorkeur naar uit?

Let bij het kopen van een nieuw hoofdkussen ook op wat jij prettig vindt. Het ruime aanbod aan vullingen en materialen zorgt ervoor dat er altijd ééntje te vinden is waar je echt lekker op ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *