Waar moet je op letten bij het inrichten van je slaapkamer?

Een belangrijke ruimte in je huis is de slaapkamer. Je maakt veel uren door in de slaapkamer, dus is het belangrijk dat deze ruimte helemaal naar wens is. De nachtrust is het belangrijkste van je slaapkamer, en je moet dus alles doen om de slaapkamer daar optimaal voor in te richten. Hier wordt besproken welke keuzes jij allemaal moet maken, en waarom bepaalde onderdelen jouw slaapkamer mooi kunnen aankleden.

Bed

Het bed is het belangrijkste onderdeel in de slaapkamer. Hier ga je uren op slapen en pak je de nachtrust. Er is een groot aanbod in bedden te vinden. Zo moet je eerst de keuze maken voor de grootte. Er zijn namelijk eenpersoonsbedden, tweepersoonsbedden en twijfelaars. Een eenpersoonsbed is handig als je geen grote slaapkamer hebt, maar als je samen met je partner wilt slapen is dat natuurlijk geen mogelijkheid. Een twijfelaar is een mooie tussen optie, en een tweepersoonsbed is het meest verkochte bed. Wil je ruimte besparen? Dan is het ook handig om te kijken naar bedden met opbergruimte. Daar kan je mogelijk kleding of andere spullen kwijt. Verder moet je ook kijken naar de bedbodem en het matras. Een goed en fijn matras die aan jouw wensen voldoet is natuurlijk erg belangrijk, maar zonder goede bedbodem zullen alle voordelen van het goed matras verdwijnen. Zo kan je kiezen uit een lattenbodem, spiraalbodem, boxspring en schotelbodem.

Muren

Rust en sfeer creëer je ook door de muren van je slaapkamer. Denk aan kleuren, behang of andere onderdelen die op de muur te plaatsten zijn. Het is voor een slaapkamer vaak niet handig om felle kleuren aan te schaffen. Een rustige kleur zorgt ook voor een rustige sfeer. Ook kan je de muren behangen met mooie patronen. Dit brengt ons ook meteen bij het volgende punt, en dat is dat kale muren vaak ook weinig sfeer brengen. Naast een kleurtje of behang wordt ook aangeraden om een foto van je familie, een schilderij van je favoriete kunstenaar of een muursticker met een mooie inspirerende tekst te plaatsen op je muur.

Vloer

Ook de vloer kan naast de muren de sfeer van een slaapkamer beïnvloeden. Zo kan je kiezen voor een houten vloer, maar ook voor een laminaat, tapijt of gietvloer. Een houten vloer, laminaat of gietvloer is vaak heel stijlvol, maar is niet altijd lekker in gebruik. Een tapijt is daarentegen heel prettig. Deze vloer zorgt voor warme voeten en creëert veel rust in de slaapkamer. 

Kasten

Een slaapkamer heeft naast slaapruimte ook opbergruimte nodig. Een kleerkast is daar ideaal voor. Zo kan je kiezen tussen een schuifdeurkast, open kast, draaideurkast of een kast met een spiegel. Een schuifdeurkast en open kast nemen weinig ruimte in beslag, en zijn dus ideaal voor wat kleinere slaapkamers. Een draaideurkast of een kast met spiegel is stijlvol en perfect voor een grotere slaapkamers. Naast kleerkasten zijn nachtkastjes ook mooi om aan te schaffen. Een nachtkastje is handig in gebruik en kan ook extra sfeer brengen. Zo zijn er veel trendy nachtkastjes te krijgen die perfect passen bij het bed en de rest van de slaapkamer. Een nachtkastje zorgt voor opbergruimte, maar je kan er ook iets op plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een wekker, nachtlampje of een glas water. 

Wel of geen tv

Dit is vaak een grote discussie tussen partners. De ene wil graag een tv op de slaapkamer en de andere toch liever niet. Aangeraden wordt om in de slaapkamer geen tv te plaatsen. Voor een goede nachtrust is het namelijk niet handig om met elektronische apparaten bezig te zijn net voor het slapen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *