Maxbedden.nl

Wat voor bedden zijn er?

Ben jij op zoek naar een nieuw bed? Dan is het handig om te weten welke soorten er allemaal zijn. Je zult ze vast herkennen, maar het is goed om te weten wat de voor- en nadelen zijn per bed! 

Ledikant of boxspring 

De ledikanten ben je vast bekend mee. Dit zijn de standaard bedden die je vaak ziet met een frame en een lattenbodem. Hier leg je vervolgens een matras op en dan kun je heerlijk slapen. Naast de ledikanten zijn er ook boxsprings. Deze zitten wat anders in elkaar. De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Er zit aan de onderzijde een ‘box’ met springveren. Hier wordt nog een topper bovenop gelegd en daar slaap je op. Het nadeel van een boxspring is wel dat het moeilijker schoon te houden is. Er komt veel stof in de ‘box’ en je kunt er ook niet goed bij om schoon te maken. Bij een ledikant kun je wel makkelijk het matras eraf halen onder het bed goed schoonmaken. 

Formaten 

Als je een keuze hebt gemaak tussen boxspring of ledikant is het belangrijk om te kijken naar het formaat van het bed. Ben je alleen? Of heb je een partner? Vergeet ook niet te kijken naar jouw woonsituatie. Heb je een partner maar woon je niet samen? Dan hoef je niet per se een tweepersoonsbed te halen. Zo’n groot bed neemt veel ruimte in beslag en als je nog alleen woont heb je misschien niet zoveel ruimte over. Dan kun je beter een twijfelaar kopen. Een twijfelaar is de maat die tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed zit. Een twijfelaar is ook ideaal als je bijvoorbeeld student bent en je hebt wel eens mensen die blijven slapen. Dan hoeven ze niet op de bank of op de grond te slapen. Als je al wél samenwoont is het handiger om wel te kiezen voor een tweepersoonsbed. Zo hebben jullie beiden fijn de ruimte om te slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *