Rookmelder

Bescherm je geliefden en bezit met een rookmelder

Je bent er waarschijnlijk al mee doodgegooid, maar: Het is inmiddels verplicht om een rookmelder in je huis te hebben. Nu zullen wij je niet vervelen door constant te herhalen dat een rookmelder verplicht is. Er zijn namelijk best veel redenen dat een rookmelder belangrijk is, en de overheid heeft dat ook helemaal gelijk in het instellen van deze verplichting. Een rookmelder is namelijk een minuscule investering als je het vergelijkt met de ellende die het je kan besparen. Een dergelijk simpel apparaat kan namelijk levens redden, en voorkomen dat je huis opgaat in as.

Rookmelder

Waarom een rookmelder?

Een rookmelder meldt dat er rook is. Goed. Maar waar rook is is vuur dus er is toch al brand? Nou, niet helemaal. Moderne rookmelders gaan namelijk af bij de kleinere onzichtbare rookdeeltjes. De rookdeeltjes die vrijkomen bij een beginnende brand. Op het moment dat de rookmelder afgaat heb je dus de mogelijkheid om iedereen in veiligheid te brengen en is de kans bovendien nog groot dat je de brand nog zelf kan blussen. Ook geeft een rookmelder de brandweer meer tijd om de brand te blussen, en zal de ergste schade dus voorkomen worden.

Voorkom ruzie met je verzekeraar

Verzekeraars staan erom bekend dat ze alles op alles zetten om niet uit te hoeven betalen. Dit is ook niet helemaal onterecht. Verzekeringsfraude komt verrassend vaak voor en zorgt er ook voor dat de premies van de andere verzekerden omhoog gaan. Het is daarom goed om jouw verzekeraar ze min mogelijk argumenten om niet uit te betalen te geven. Het hebben van een rookmelder is een goede manier om aan te tonen dat je je best doet om schade door brand te voorkomen. Het hoofddoel van een rookmelder blijft echter het voorkomen van schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *