Beter slapen doe je zo!

De kwaliteit van je leven is afhankelijk van de kwaliteit van je slaap. Dat klinkt heel drastisch, maar vaak wordt er onderschat hoe belangrijk slaap voor ons is. Er zijn al verschillende onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat bijna de helft van de mensen in Nederland en België niet voldoende slaap krijgen. Dat kan verschillende redenen hebben, zoals stress op het werk, te weinig tijd of een slechte matras. Om ervoor te zorgen dat je goed kunt slapen hebben wij een aantal tips die je kunnen helpen. Hieronder lees je onze tips voor het slapen.

Onze slaaptips

Hieronder sommen we onze tips op die ervoor zorgen dat jij weer uitgerust wakker kan worden!

  • Zorg ervoor dat je voldoende daglicht krijgt. Daarmee bedoelen we het daglicht overdag. Je lichaam weet zodoende wanneer het tijd is om wakker te worden. In de ochtend ben je uitgerust en ’s avonds weet je lichaam dat het tijd is om weer te gaan slapen.
  • Stop met te veel of te laat koffie drinken of andere middelen waar cafeïne in zit. Cafeïne blijft namelijk tot maar liefst 6 uur actief in je lichaam. Het beste is om na 3 uur in de middag geen koffie meer te nuttigen.
  • Zorg voor een vast ritme voor het slapen gaan. Lees bijvoorbeeld iedere avond een stukje in een boek of doe iets anders. Op een gegeven moment herkent je lichaam vanzelf wanneer het tijd is om te gaan slapen.
  • Zorg voor een goede omgeving om in te slapen. Het is belangrijk dat de kamer waar je in slaapt goed wordt voorzien van lucht en dat je kamer schoon is. Verder is het belangrijk om een aangename temperatuur te hebben.
  • Zorg voor een goed matras. Een slechte matras kan naast slaapproblemen ook zorgen voor klachten in de rug of in de nek. Om er zeker van te zijn dat je op een goede matras ligt kun je een slaaptest doen samen met een slaapadviseur. Zo wordt er gekeken welke matras er het beste bij jou past.
  • Voor nog meer slaaptips kun je een bezoek brengen aan deze website.

Slapen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *