Tips voor het inrichten van de slaapkamer

Bezig met een verbouwing, verhuizen of gewoon tijd voor een nieuwe slaapkamer? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden waar jij misschien niet eens aan had gedacht. Wil jij handige tips & tricks weten voor het inrichten van jouw slaapkamer? Lees dan snel verder!

  1. Het bed

Het bed is misschien wel het meest belangrijk component van de slaapkamer. Het heet ook niks voor niks een ‘slaapkamer’. Iets meer van 1/3 van de dag breng jij door in jouw bed. Het is dus dan ook zeker de moeite waard om in een goed bed te investeren. Dit betekent een stevig bed dat niet kraakt en een goed matras. Nachtrust is erg belangrijk. Het zorgt dat wij ons fit voelen en positief de dag doorkomen. Zorg dus dat het bed ook op de juiste positie staat in de kamer. Bij voorkeur niet naast een verwarming of bij een open raam. Probeer ook rekening te houden met lichtval, want dit kan ervoor zorgen dat je (te) vroeg wakker wordt.

  1. Verlichting

Om even verder te praten over verlichting. Verlichting in de slaapkamer is erg belangrijk. Zorg dat ’s nachts en in de vroege ochtend, als jij nog even lekker door wilt slapen, de slaapkamer goed verduisterd is. Plak dus lichtspleetjes af en zorg voor gordijnen waar het ochtendlicht niet doorheen komt. Overdag is het juist belangrijk dat de kamer wel lekker verlicht is. Let dus op welke meubels je voor de ramen plaatst. Kasten bijvoorbeeld kunnen veel zonlicht tegenhouden en de maakt de kamer een stuk donkerder.

  1. Overige meubels

Veel mensen plaatsen graag een kast in hun slaapkamer. Wat ook volkomen logisch is, want dat is handig. Echter kan een kast vaak heel rommelig staan. Heb je de mogelijkheid? Overweeg dan om de (kleding)kast in een andere ruimte te zetten. Ook werkbureaus kun je beter in een aparte kantoorkamer zetten, zodat je jouw slaapkamer echt alleen associeert met slapen en niet met de stress van werk.

  1. Muren

De kleur van de muren is ook belangrijk om rekening mee te houden. Denk hier goed over na. Lichte kleuren maken de ruimte lichter en maken de ruimte ‘groter’ en donkere kleuren maken de kamer juist kleiner voor het oog. Kies je voor kleur bijvoorbeeld een lichtgroene of roze muur? Kies dan voor 1 muur. Vaak staat dit erg mooi en maakt het toch niet zo druk. Je kunt ook overwegen om een muur te behangen met een leuke print.

  1. Vloer

De vloer in de kamer is net als de muren erg belangrijk, maar toch wel een stukje lastiger. Ik raad je daarom aan om altijd een expert te vragen wat de mogelijkheden zijn en welke soort vloer het beste past bij jouw kamer. Martijn de Wit vloeren is gespecialiseerd in alle soorten vloeren. Zo hebben zij een ruim assortiment aan parket, houten vloeren, tapijt, laminaat, vloerbedekking en nog veel meer. Bekijk eens hun showrooms voor inspiratie of bezoek de website.

  1. Accessoires

De kamer maak je natuurlijk echt gezellig met leuke accessoires. Denk aan kaartjes, plantjes, lijstjes, potjes en leuke kaartjes. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Een tip is om deze als laatste te kopen zodat je zeker weet dat het matcht bij jouw slaapkamer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *