Checklist om de slaapkamer in te richten

Het bed

Het bed is natuurlijk het centrale element in de slaapkamer. Maar wat is er nu belangrijk bij de keuze van jouw nieuwe bed? Kies eerst welk formaat het best bij jou past. Denk vervolgens na over het matras: kies je voor één groot matras of toch voor 2 aparte? Het voordeel van 2 aparte matrassen is dat jij en je partner beiden kunnen kiezen welk type ondersteuning het best is voor jullie persoonlijke slaaphouding. Maar ook qua look is er heel wat keuze: wil jij een bed met lederen of stoffen bekleding? En ga je voor een elegant gecapitonneerd hoofdbord of kies je toch voor een soberder en strakker design? Handige tip: kies voor een bed met opbergmogelijkheden, zoals lades of vakjes in het hoofdbord.

Onmisbare meubels in de slaapkamer

Naast het bed mag een nachtkastje uiteraard niet ontbreken. Het mag dan misschien een klein meubeltje zijn, het is wel ontzettend praktisch! Je kunt er alle spulletjes op kwijt die je graag binnen handbereik hebt. Denk maar aan de wekker, de babyfoon, een boek of je smartphone.

Ook essentieel is de kledingkast. Zorg ervoor dat die ruim genoeg is om alle kledij van jou en je partner een plaatsje te geven. Het is aan te raden om een kast te kiezen die zowel over legplankjes als over een kledingroede beschikt, zo heb je ook plaats genoeg voor hemden en jurken. Een spiegel op de deur is trouwens handig om je outfit te checken voor je het huis verlaat!

Heb je nood aan nog wat extra opbergruimte? Dan kies je best voor een commode. Ideaal om bijvoorbeeld bedlinnen, pyjama’s en ondergoed in op te bergen.

Decoratie en verlichting

Maar naast de meubels komt er nog heel wat kijken bij de inrichting van je slaapkamer. Niemand houdt bijvoorbeeld van een koude vloer. Daarom is een vloerkleed een absolute musthave! Je voetjes blijven heerlijk warm en je geniet van het zachte gevoel. Maar met een vloerkleed geef je natuurlijk ook gewoon een extra decoratieve toets aan de slaapkamer.

Om de kale muren wat op te fleuren is de juiste muurdecoratie cruciaal. Geef de slaapkamer wat karakter met een mooi schilderij, een fotokader of een wandplankje om je favoriete decoratie op uit te stallen.

Vergeet zeker ook de verlichting niet! Een moderne hanglamp en staande lamp zijn bijvoorbeeld altijd een goed idee. Daarnaast is een wandlamp boven het bed of een lamp op het nachtkastje ook zeer handig. Light up your room!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *