Het ideale beddengoed voor de kinderslaapkamer

 

Vergeleken bij het uitzoeken van meubilair, zul je misschien niet zoveel tijd besteden aan het kiezen van het beddengoed in de kinderkamer. Toch heeft het bed een centrale plaats in de slaapkamer en is het ontzettend leuk om hier wat aandacht aan te besteden. Voor veel kinderen heeft het bed een centrale plaats in de kinderkamer waar ze rust en warmte kunnen vinden.

Beddengoed met een thema

Erg populair is het kiezen van een thema voor het beddengoed. Dit kun je dan aan laten sluiten bij het algehele thema van de kinderkamer. Als je dochter van prinsessen houdt, kun je bijvoorbeeld beddengoed met Assepoester of Sneeuwwitje kopen. Jongens zijn misschien meer geïnteresseerd in een dekbedovertrek met vliegtuigen of raceauto’s. Dit is extra leuk als het bed bijvoorbeeld de vorm heeft van een formule 1-auto met ‘wielen’ aan de zijkant en een ‘spoiler’ bovenop.

Unieke ideeën voor beddengoed in de kinderkamer

Het gebeurt niet zelden dat kinderen stapelgek zijn op hun huisdieren of hun favoriete pop- of sportidool en het hier de hele dag over hebben. Er zijn zelfs (online) winkels waar je een dekbedovertrek kunt laten bedrukken met je favoriete foto. Heeft het kind moeite met het alleen leren slapen? Dan kun je misschien een foto van de ouders gebruiken zodat je kind zelfs ’s nachts z’n ouders kan zien. Voorbeelden kun je zien op Etsy.

Echte creatievelingen hebben zelfs de mogelijkheid om hun eigen kunstwerk op het dekbedovertrek te laten zien. Er bestaan namelijk dekbedovertrekken waar je zelf op kunt tekenen. Zo’n speciaal overtrek wordt geleverd met uitwasbare stiften. Als de kinderen dan weer eens van smaak veranderen, kun je het overtrek wassen en opnieuw versieren. Zo kun je elke maand een ander figuur op je bed hebben zonder dat je elke keer een compleet nieuw dekbedovertrek moet kopen. Wie wil dat nu niet?

Te veel moeite? Unieke limited edition beddengoed van exclusieve merken kun je vinden bij CozyKidz.nl. Dan weet je vrijwel zeker dat wanneer je kind blijft slapen bij een vriendje of vriendinnetje, ze niet dezelfde overtrek zullen zien.

Denk aan de veiligheid van je kind

Niets is natuurlijk belangrijker dan een veilige omgeving voor je kind. Hoe jonger het kind, hoe meer je hier natuurlijk rekening mee wilt houden. Als kinderen nog niet kunnen praten, is het misschien moeilijk om erachter te komen of het kind het te warm heeft onder het dekbed; te warm kan immers gevaarlijk zijn. Een goede tip is om te voelen aan de nek of de voetjes. Als deze wat lauw aanvoelen, heeft het kind het niet te warm. Aangezien baby’s hun lichaamstemperatuur reguleren via hun hoofdje, is het verstandig om in de winter geen mutsje op te zetten, maar misschien een wat dikker deken aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *