Kiezen voor een boxspring exclusief matras

Iedereen kent het wel, de box spring. Een heerlijke manier van slapen. Een boxspring bestaat uit pootjes, waar het onderstel (de boxspring) op rust. Dit is een bak die vaak is gemaakt van hout of metaal. In die bak zitten bonellveren of pocketveren.
Hier bovenop komt nog het matras. Een boxspringcombinatie is dus uiteindelijk van zichzelf vrij hoog. Dit geeft voor de slaper een heerlijk luxe en relaxt gevoel.

Waarom kiezen voor een boxspring?
Waarom zou je kiezen voor een boxspring, in plaats van een gewoon bed? Op de eerste plaats komt natuurlijk dat je lekker moet liggen. Een bed dat uit zoveel lagen bestaat is vaak heel prettig om goed op te kunnen ontspannen en slapen.
Daarnaast is het belangrijk dat het bed, waar je toch een groot deel van je leven op doorbrengt, je de nodige ondersteuning en support geeft. Door de veren in het onderstel gecombineerd met het lekker dikke matras krijgt je lichaam de juiste ondersteuning en kun je heerlijk slapen zonder wakker te worden met een zere rug of andere klachten.

Een betaalbare boxspring kies je niet alleen voor het lekkere slapen, maar ook voor de aanblik: een boxspring ziet er heel strak uit. Dit komt omdat je het matras, als je tenminste niet kiest voor een boxspring exclusief matras, op dezelfde manier kan worden gestoffeerd als de rest van het bed: de bodem en het hoofdbord. Het ziet er dus uit als een mooi bij elkaar passend geheel, wat je helemaal kan afstemmen op je eigen smaak. Als je kiest voor een moderne boxspring ga je voor strakke lijnen en kleuren. Wil je op je slaapkamer graag een romantische look creëren, dan kun je kiezen voor een extra hoog hoofdbord waar je een romantische touch aan weet te geven, zoals een leuk patroon van stiksels.

Boxspring exclusief matras
Natuurlijk hoef je er niet voor te kiezen om een boxspringcombinatie aan te schaffen, maar kun je ook een boxspring exclusief matras kopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het matras van je oude boxspring nog heel goed is, maar de boxspring zelf aan slijtage onderhevig is.
Of misschien wil je een heel specifiek matras aanschaffen die niet in een boxspringcombinatie te verkrijgen is. Dan kies je voor een boxspring exclusief matras.
Uiteraard kun je de nodige aanpassingen aan het matras laten doen om de boxspring en het matras weer goed bij elkaar te laten passen, maar het misstaat ook absoluut niet om een afwijkende kleur matras ten opzichte van de boxspring te hebben.
Los van het feit dat je zelf de regie in handen houdt bij de aanschaf, scheelt het je ook behoorlijk in de kosten als je alleen een hoofdbord en onderstel hoeft aan te schaffen, in plaats van de gehele boxspring combinatie.
Het aanschaffen van een boxspring exclusief matras heeft dus zeker zijn voordelen!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *