Honingraad plisségordijnen

 

 

Wij maken twee verschillende plissés: enkele plissés en dubbele honingraat plissés. Nu vraagt u zicht af wat is het verschil en wat zijn de voordelen.  Het verschil van de plissés zit hem namelijk in de stof en dat zorgt ervoor dat dubbele honingraat plissés vele voordelen met zich meebrengen.

 

Wat is een honingraat plissé?

De stoffen zijn in het midden met elkaar verbonden en vormen een honingraatstructuur

Een groot verschil ten opzichte van de plisségordijn is dat de koorden door het midden van de honingraatstructuur lopen. De koorden en dus ook de gaatjes waar de koorden doorheen lopen zijn niet zichtbaar. Er bestaan twee soorten honigraat, een enkele en een dubbele honigraat plissé.

Let op! Honingraat stoffen kunnen niet met stofoverlapping geleverd worden.

Wat is het verschil tussen een enkele en dubbele honingraat plissé?

Een enkel plisségordijn heeft één laag stof en als u een enkel plisségordijn van de zijkant ziet, dan ziet u dat de stof in een zigzag loopt. Door de stof lopen koorden die ervoor zorgen dat de stof niet inzakt. Bij een dubbele honingraat plisségordijn heeft u een dubbele stof en als u van de zijkant kijkt ziet u dan ook een honingraatvorm.
Voordelen van honigraat plissé.

Isolerende werking 

Dubbele honingraat plissés werken isolerend en dat is het grootste voordeel.

Door de kamers met stilstaande lucht in de plissés, werken deze isolerend. Dit komt omdat de stilstaande lucht in de plissé geen lucht geleidt.

U kunt dus heel wat geld besparen door isolerende honingraat plisségordijnen te nemen.

 

Geen zichtbare koorden

Bij dubbele honingraat plissés zijn de koorden niet zichtbaar. Bij enkele plissés zitten er gaatjes in de stof waar de koorden doorheen lopen, deze koorden zijn zichtbaar. Bij dubbele plissés zijn er wel gaatjes, maar die zitten in de honingraat structuur en zijn niet zichtbaar aan de buitenkant. Als u dus kiest voor een verduisterend plisségordijn voor bijvoorbeeld uw slaapkamer dan komt er bij een dubbele plissé geen licht door de stof. Bij een enkel plisségordijnen helaas wel zoals u ook op de afbeelding hiernaast kunt zien.

 

 

 

 

 

 

Geluiddempende werking

Dubbele honingraat plissés werken ook geluiddempend. De stilstaande lucht in de kamers geleidt ook geen geluid, dit is prettig als u in een gehorige buurt woont.

 

Soorten stof honigraat

De honigraat plissé is beschikbaar in de stof verduisterend, transparant en semi transparant.

U heeft meer dan 280 kleuren keuze, de uitgebreide kleurcollectie heeft een A kwaliteit stoffen.

 

Gratis kleurstalen

Eerst kijken of de plissés wel passen bij uw interieur? U kunt gratis kleurstalen aanvragen.

De kleurstalen kunt binnen twee werkdagen verwachten. Vanuit de kleurstalen kunt u een keuze maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *