De kast die precies past

 

Kasten op maat

Er zijn veel soorten kasten die snel en makkelijk kant en klaar gekocht kunnen worden. Toch biedt een kast op maat veel meer voordelen en heeft men er langer plezier van. Een kast die precies in de ruimte past, waar hij voor bedoeld is kan naar ieders wens worden uitgevoerd. Je bepaalt niet alleen zelf de hoogte, breedte en diepte van je eigen droomkast, maar ook het design, kastmateriaal, de kleuren en de indeling van de kast. Bepaal de uitstraling die jij voor je droomkast hebt gecreëerd.

Maatwerk voor elk soort kast

Voor iedere ruimte zijn er diverse type kasten. Maatwerk kan in de badkamer, garderobe, zolder, slaap- en/of werkkamer en woonkamer geleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan:

  •     Slaapkamerkasten
  •      Inloopkasten
  •      Kastenwanden
  •      Boekenkasten
  •      Kinderkasten
  •      Design Kasten
  •      Open kasten
  •      Schuifdeurkasten

Welk kastmateriaal?

Het ligt aan je persoonlijke smaak welke stijl je voorkeur heeft. Wat is de woonstijl van je inrichting? Hoeveel budget kun je uitbesteden en ga je voor duurzaamheid met natuurlijk massief hout materialen, of toch plaatmateriaal? Waar ga je de kast plaatsen en wordt het een open of dichte maatwerkkast? Het is handig als je van tevoren al een keuze hebt gemaakt met welk kastmateriaal je de kast wilt. Natuurlijk houtmaterialen voor duurzame kasten zijn: eiken, berken, teak, merbau, meranti, grenen en vuren. Het voordeel van deze duurzame houtmaterialen zijn: je kast krijgt een warme uitstraling, de kast mooi in de olie kunt zetten en beschadigingen makkelijk zijn te restaureren. Kasten op maat van plaatmateriaal hebben het voordeel dat het veel goedkoper is en veel minder krom trekt. Bovendien is plaatmateriaal er in verschillende kwaliteitsklassen. Veel voorkomende soorten plaatmateriaal voor kasten zijn: mdf, multiplex, spaanplaat, fineer en bamboe.

Je eigen maat kast samenstellen

Je kast afstemmen op je interieur lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Modern, Oosters, landelijk, klassiek of industrieel. Durf verschillende materialen te combineren. Bijvoorbeeld, een klassieke inrichting met een moderne maatkast met glazen deurpanelen met massief hout. Of: een oosterse inrichting met een landelijke open kast op maat met verschillende kleurvlakken. Voeg verschillende accessoires toe aan de kast, bijvoorbeeld, spiegels en verlichting.

Laat je vooraf goed informeren welke mogelijkheden en voorwaarden je allemaal op je pad naar jouw droomkast op maat tegen kunt komen. Tegenwoordig kun je heel makkelijk met een 3D tekening waar alle maten worden berekend een goed beeld krijgen. Je kunt kiezen uit online een kast op maat kopen, of je van persoonlijk advies in een winkel laten voorlichten. Een gespecialiseerd vakman of meubelmaker kan ook bij je thuis komen en alles inmeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *