Houdt de lucht in uw huis fris

 

Heeft u last van stoffige lucht in uw huis? Moet u vaak niezen tijdens het stoffen of heeft u misschien last van hooikoorts of astma? Dan is het wellicht tijd om uw wtw filter te vervangen of aan het schaffen. In dit artikel gaan we wat dieper in hoe u uw huis fris en stofloos kunt houden.

 

Wtw filter

Wellicht heeft u nog nooit van een wtw filter gehoord, dit is namelijk een filter voor een warmteterugwinning systeem dat ervoor zorgt dat alle stof- en vuildeeltjes worden gezuiverd in uw huis, zonder warmte te verliezen. Deze filter is dus niet alleen goed voor uw gezondheid of wanneer u bijvoorbeeld last heeft van hooikoorts of astma, maar ook nog eens goed voor het milieu. Het filter namelijk de lucht in uw huis, maar voert ook weer de warme lucht uw huis in. Zo kunt u dus besparen op energie kosten om uw huis warm te houden. Het enige nadeel is dat zo’n luchtfilter veel onderhoudt vergt en maar zo’n drie tot vier jaar meegaat totdat het vervangen moet worden.

 

Welke wtw filter heb ik nodig

Wanneer het tijd is voor een nieuwe wtw filter is het belangrijk te kijken of de nieuwe filter voldoet aan de europese normen, namelijk de EN799. Tegenwoordig voldoen de meeste filter hieraan, maar het is toch belangrijk dit na te vragen mocht u er een aanschaffen. Daarnaast is het ook belangrijk te kijken naar de klassering van zo’n filter, namelijk een G3 of G4. Een G3 filter is iets goedkoper dan een G4 filter, de meeste systemen zijn ook ontworpen voor zo’n filter en is ook het meest geschikt als u in een normaal rijtjeshuis woont. Mocht u echter last hebben van astma of hooikoorts dan is wellicht de G4 filter beter, aangezien deze filter ook de hele kleine stofdeeltjes filters. Het enige nadeel van zo’n filter is dat uw filter snel vol raakt en vervangen moet worden.

 

Wilt u meer informatie over de wtw filters? Bezoek dan de website topswtwfilters.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *