De voordelen van een koudschuim topmatras

Een goede nachtrust is onontbeerlijk voor een goede gezondheid. Je brengt immers een groot gedeelte van je leven slapend door. Het is verstandig om te investeren in een goed matras. Een goed matras zorgt voor een betere nachtrust, zodat je uitgerust wakker wordt. Dit artikel geeft aan wat een koudschuim topmatras is en wat de voordelen van een koudschuim topmatras zijn. 

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim matrassen worden vervaardigd uit polyurethaanschuim. Het is een schuimsoort bestaande uit 2 gedeeltes schuim. De SG waarde is hierbij van belang, omdat een hogere score van de SG waarde een betere kwaliteit betekent. Een matras met een waarde onder de SG50 is niet aan te raden. Waardes van SG50 en hoger zijn een goede keuze. De veerkracht van het matras wordt aangegeven door de term HR en dit staat voor High Resilience. Na een nacht slapen veert een koudschuim topmatras moeiteloos weer terug. 

Voordelen van koudschuim matrassen op een rij:

Onderstaand schrijven geeft de voordelen van een koudschuim topmatras weer. Door te weten welke voordelen een koudschuim topmatras biedt, kun je een betere keuze maken.

Ventilatie en vochtregulatie

Koudschuim matrassen beschikken over een celstructuur. Door deze celstructuur, zijn de matrassen erg goed in staat om vocht op te nemen en de temperatuur te reguleren. Ben je een persoon, waarbij het snel warm wordt in bed? Dan is een koudschuim topmatras een ideale oplossing.

Hoogwaardige kwaliteit

Koudschuim matrassen zijn niet alleen comfortabel, ze zijn ook nog eens van hoogwaardige kwaliteit. Het is hierbij goed om op de SG en HR waardes te letten, alvorens een koudschuim topmatras aan te schaffen. Door te gaan voor kwaliteit, profiteer je nog veel langer van een comfortabel matras. 

Geen kuilvorming en een goede ondersteuning

Kuilvorming in een matras is geen pretje. Het zorgt voor lichamelijke klachten en ligt ook nog eens oncomfortabel. Het hoogwaardige materiaal van een koudschuim topmatras zorgt ervoor dat kuilvorming voorkomen wordt.

Koudschuim matrassen geven daarnaast een goede mate van tegendruk en ondersteuning en daardoor blijft je matras in topvorm. Door de goede ondersteuning van het lichaam geniet je van een heerlijke nachtrust. 

Duurzaamheid en een koudschuim matras

De levensduur van een matras is mede afhankelijk van de kwaliteit. Als je kiest voor een kwalitatief goed matras, kies je ook voor duurzaamheid. Een duurzaam matras gaat langer mee en dit is uiteraard ook een voordeel voor je portemonnee. Over het algemeen kan een koudschuim matras gemiddeld 15 jaar mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *