Gebruik van licht in uw slaapkamer

Licht kan een grote rol spelen in uw slaapkamer. Uw slaapkamer moet immers een plek zijn waar u kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Krijgt u echter een drukkend gevoel als u uw slaapkamer binnenstapt? Of kunt u slecht in slapen komen ‘s avonds? Lees dan snel verder. In dit artikel geven wij een aantal tips om uw kamer weer een plek van ontspanning te maken.

Zuurstof en ruimte

Uw slaapkamer moet allereerst een ruimte zijn vol frisse lucht en ruimte. Is uw slaapkamer overvol aan accessoires of aan andere rommel? Dan is het tijd om dat weg te bergen in een opbergkast. Door het opruimen van uw kamer en meer ruimte te creëren dan creëert u ook rust en ruimte in uw hoofd. Daarnaast is het belangrijk dat naast de ruimte ook voldoende frisse zuurstof binnenkomt. Laat daarom gedurende de dag uw raam open of plaats desnoods speciale zuurstofplantjes.

Kleur en het gebruik van lampen

Het meest belangrijke voor uw slaapkamer is licht en kleur. Om rust in uw hoofd te creëren is het belangrijk om geen felle of donkere kleuren te gebruiken, dit kan namelijk averechts werken op uw rust. Kies daarom voor kleuren als lichtgroen, -bruin, of pastelkleuren als beige. Deze kleuren dient u niet alleen in de muren terug te laten komen maar ook in uw accessoires en kasten. Het allerbelangrijkste is echter het gebruik van licht, of eerder de zon. Mocht u last hebben van een slechte nachtrust kan dat komen door slechte gordijnen of jaloezieën. Voornamelijk in de zomer kan het lastig zijn om daardoor in slaap te kunnen vallen. Kies daarom voor goede gordijnen of jaloezieën die het goed aardedonker in uw kamer kunt maken. Mocht er echter weinig zonlicht in uw slaapkamer binnen komen dan kunt u ervoor kiezen speciale daglichtlampen aan te schaffen.

Meer informatie over het inrichten van uw slaapkamer? Kijk dan eens op de website van tegeldepot.nl. Hier vindt u onder andere producten en accessoires die u hierbij kunnen helpen, zoals een keukenkraan of een design radiator.

 

Geef een reactie