Wat is een stompe deur op maat?

Als je beslist hebt om voor een stompe deur te kiezen, dien je natuurlijk ook te weten in welke afmeting deze deur moet geleverd worden. Stompe deuren worden het meeste verkocht. Ze zijn ook goedkoper dan opdekdeuren. Het verschil zit hem in de manier van hoe men de deur installeert. Ook het kozijn van de binnendeur bepaalt wat voor type deur je nodig hebt. Voor een stompe deur heb je een kozijn nodig met een diepe sponning. Als je niet voor standaardmaten binnendeuren gaat kan je een stompe deur op maat laten maken. Dit kan soms onvermijdelijk zijn omdat de standaard binnendeuren gewoon niet in je woning passen.

 

Stompe deur op maat maken

Als je de stompe deur op maat laat maken, kan je zelfs de uitvoering, de stijl, de houtsoort en nog zoveel meer bepalen. Hou er wel rekening mee dat deuren die op maat moeten worden gemaakt steeds duurder zijn dan de standaard binnendeuren. Het grote voordeel is wel dat een stompe deur op maat meerwaarde heeft voor je woning.

 

Stijlbepaling stompe deur op maat

Hoe bepaal je je stijl bij een stompe deur op maat?

Je kiest voor een stompe deur die je op maat laat maken.

Daarna zijn er nog verschillende keuzemogelijkheden die je hebt om jouw ideale binnendeuren te laten creëren:

  • Model: Kijk eerst welk model van deur je het meeste aanspreekt. Hier kan je al bepalen of je binnendeuren met glas of vlakke binnendeuren zal nemen.
  • Houtsoort: Dan kan je de houtsoort bepalen in samenspraak met de firma of leverancier die je binnendeuren op maat maakt. De meeste binnendeuren worden gemaakt van eik of meranti hout.
  • Glas: Bij een binnendeur met glas kan je dan nog eens kiezen uit verschillende soorten glas zoals doorzichtig, mat of figuurglas.
  • Profiel: Je kan dan nog het juiste profiel van de deur kiezen: ofwel kies je een face, een traditioneel, een klassiek of een recht profiel afhankelijk wat je zelf het mooiste vindt.
  • Deurkozijn: Je kan ook nog een deurkozijn kiezen die in je woning past.
  • Deurklink en scharnieren: Tenslotte kan je ook de deurklink en de scharnieren kiezen.

 

Grote verschil tussen een stompe deur en een opdekdeur?

Als je een binnendeuren wenst aan te kopen, kan je steeds kiezen uit twee soorten binnendeuren. De keuze is een stompe deur of een opdekdeur. Het grote verschil zit hier op de manier deze deuren worden geïnstalleerd. Een stomp deur wordt met scharnieren opgehangen en valt hierdoor volledig in het kozijn (of het deurkader). Hier hoef je zelfs geen rekening te houden met hoe de deur opendraait. Bij een opdekdeur moet je dit wel doen. Je moet de draairichting meegeven als je een opdekdeur besteld. De opdekdeur wordt half op het kozijn en een stuk op de opdek kozijn geplaatst met twee paumelle scharnieren.

 

Geef een reactie