Geurkaars: de ultieme sfeermaker in de slaapkamer

Geurkaarsen zijn een populaire sfeermaker. Dit is niet gek, want geurkaarsen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten zorgen ervoor dat het gelijk wat gezelliger en knusser wordt in huis en in de slaapkamer.

Welk merk moet ik kiezen?

Je kan in de supermarkt voor een zacht prijsje al een geurkaarsje scoren, maar ben je bereid om er wat meer geld aan uit te geven? Onder de geurkaars liefhebbers zijn er een aantal merken die erg populair zijn. Een bekend kaarsen merk is bijvoorbeeld Yankee Candle. Dit merk komt uit Amerika en staat bekend om de grote potten (ook wel jars genoemd) waarin de kaarsen zitten en deze zorgen tot wel 150 uur brand plezier. Het leuke aan Yankee Candle is dat de kaarsen verkrijgbaar zijn in alle denkbare geuren, dus is er voor ieder wat wils. Onder de best verkochte geuren van Yankee Candle zijn bijvoorbeeld Clean Cotton (ruikt naar schone was) en Spiced Pumpkin(voor de fans van Pumpkin Spice Lattes!). Een ander populair, maar wel duurder merk is Diptyque. Dit kaarsen van dit Franse merk komen in chique mond-geblazen glazen houders en bieden ook erg bijzondere geuren, waaronder Feu De Bois (deze ruikt naar knisperend haardvuur). Wil je een eigen unieke geur creëren? Dit kan makkelijk door twee (of meer) geurkaarsen tegelijk aan te steken. Je kan bijvoorbeeld prima verschillende bloemengeuren met elkaar mengen. Daarnaast heb je ook World Of Scentchips. Het assortiment van Scentchips® bestaat uit heerlijk geurende producten. Zo zijn onze ScentChips erg geliefd: kleurrijke waxchips die een verrukkelijke geur verspreiden als ze in een ScentBurner (brander) of ScentWarmer (elektrische brander) worden geplaatst. De collectie van Scentchips® bevat nog veel meer heerlijke geurproducten. Kies jouw persoonlijke favorieten uit het uitgebreide assortiment en stel je eigen geur samen!

 

Tips om je kaarsen mooi te laten opbranden

 

Om optimaal van je geurkaars te kunnen genieten, moet je met een aantal dingen rekening houden. Hieronder zullen we een aantal tips met jullie delen.

 

Zorg dat het kaarsvet gelijkmatig smelt. Wanneer je voor het eerst een nieuwe geurkaars aansteekt, is het belangrijk dat je de kaars voor een langere periode achtereen laat branden tot de gehele bovenkant van de kaars gesmolten is. Dit wordt ook wel poolen genoemd. Als het kaarsvet niet gelijkmatig smelt, zal er een zogeheten tunnel ontstaan. Er is dan nog een laag kaarsvet aan de buitenkant, terwijl de lont steeds verder opbrandt. Dat is erg zonde, want zo houd je veel kaarsvet over en dat betekent dat je die dus niet meer kunt gebruiken en ruiken.

Knip en centreer de lont na het uitblazen. Nadat je je geurkaars uitgeblazen hebt, moet je het lontje direct centreren en ervoor zorgen dat deze recht staat. Vervolgens kun je het lont eventueel knippen totdat deze ongeveer een halve centimeter lang is voordat je de kaars weer aansteekt. Hierdoor zal de kaars langzamer branden en wordt zwarte roetaanslag aan de binnenzijde van het glas voorkomen.

 

Denk aan je veiligheid. Vanzelfsprekend moet je je geurkaars niet laten branden als je niet in de buurt bent of kleine kinderen of huisdieren rond hebt rennen. Verder is het beter voor een brandende kaars als je deze niet in een tochtige ruimte of direct op een glazen of marmeren oppervlak plaatst. Je kunt de kaars het beste neerzetten op een vlakke, stevige en hittebestendige ondergrond.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *