Grijs laminaat kopen

Laminaat bestaat in veel verschillende varianten en kleuren. Grijs laminaat geeft vaak een moderne of neutrale uitstraling. Kwalitatief laminaat is vaak niet eens van een echt houten vloer te onderscheiden. Daarentegen is een laminaatvloer veel gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden dan een echte houten vloer. Laminaat is dan ook erg populair in Nederland. Een ander voordeel van grijs laminaat is dat het erg goed bestand is tegen vlekken, krassen en stoten. Ideaal dus voor in een woon- of slaapkamer. 

Soorten laminaat


Er bestaan veel verschillende soorten laminaat. Zo is er kliklaminaat en laminaat dat vastgelijmd dient te worden aan de vloer. Een zogeheten ‘zwevende’ laminaatvloer is echter het gemakkelijkst om zelf te leggen. Deze laminaatstroken klik je vrij eenvoudig aan elkaar vast, waardoor er een mooie vloer ontstaat. 
Naast de soorten laminaat, is laminaat er ook in veel verschillende kleuren. Grijs laminaat is één van onze favorieten! Een groot voordeel van een lichtgrijze laminaatvloer, is dat het een donkere ruimte groter laat lijken. Het licht wordt namelijk gereflecteerd door de lichte vloer, waardoor de ruimte in z’n geheel lichter oogt. Dat zorgt ervoor dat de ruimte groter en ruimer oogt. Ideaal dus wanneer je een donkere kleine kamer hebt. Ook voor een minimalistisch interieur is een lichtgrijs laminaat heel geschikt. In combinatie met lichte muren (bijvoorbeeld wit) krijg je een strakke en minimalistische uitstraling. Let er wel op dat het geheel niet klinisch oogt, dus zorg voor goede bijpassende meubels. 

Laminaat leggen


Laminaat leggen is vrij eenvoudig en kan je meestal gewoon zelf doen. Belangrijk is dat je begint met het leggen van een goede ondervloer. De ondervloer verwijdert oneffenheden en geeft ook extra isolatie. Op een betonnen vloer is het slim om altijd een ondervloer te leggen, met het oog op de isolatie. 

Zodra de ondervloer ligt, kun je starten met het leggen van de vloer zelf. Begin in een hoek en leg afstandhouders tussen de vloer en de muur. Op die manier heeft de vloer nog ruimte om uit te zetten. Het laminaat kun je het beste snijden met een laminaatsnijder. Die kun je eenvoudig bij de bouwmarkt huren. 

Grijs laminaat kopen


Wil je grijs laminaat voor in je eigen woning? Bij verschillende bouwmarkten zoals Gamma, Karwei en Praxis vindt je diverse soorten grijs laminaat in verschillende prijsklassen. Twijfel je of een grijze vloer goed staat in jouw woning? Op Pinterest vindt je veel verschillende ideeën van grijze vloeren, waar je wat inspiratie op kunt doen voor jouw woning. We wensen je veel succes met het zoeken van een toffe grijze vloer die past bij jouw interieur en jouw wensen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *