Hoe interessant is de keuze voor een coating vloer nu echt?

Ga je een naadloze vloer realiseren in je woning? Dan zal je tot de conclusie komen dat je wat dat betreft een keuze kan maken uit een behoorlijk aanzienlijke hoeveelheid aan verschillende mogelijkheden. Een zogenaamde coating vloer is één van de opties waar je voor kan kiezen. Bij een dergelijke vloer is er zoals de naam al laat vermoeden sprake van een speciale coating welke op de vloer wordt aangebracht. Op deze manier kan je genieten van naadloze eigenschappen die heel wat extra voordelen met zich meebrengen. Wil jij hier nu ook graag alles over te weten komen? Blijf dan vooral verder lezen en kom op die manier alles te weten over een zogenaamde vloercoating.

Hoe wordt een coating vloer gerealiseerd?

Een coating vloer is een coating die bestaat uit een naadloze evenals waterdichte kunstharslaag die beschikt over een basis van ofwel polyurethaan ofwel epoxy. Voor deze coating geldt in de praktijk dat ze dienst doet als beschermlaag die een slijtlaag vormt op de bestaande vloer. Voor de coating geldt dat ze een dikte heeft van minder dan 1 mm. In de praktijk wordt steevast duidelijk dat ze ontzettend snel kan worden gerealiseerd. In ieder geval sneller dan een gietvloer.

Door gebruik te maken van een vloercoating zal je tot de vaststelling komen dat je bestaande vloer voorzien kan worden van een geheel nieuwe afwerking. Het kan daarbij gaan om een matte uitstraling, maar ook om bijvoorbeeld een hoogglans. Bovendien is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor het aanbrengen van een transparante coating. Voor alle duidelijkheid is het dus zo dat er bij een coating geen nieuwe vloer wordt gerealiseerd. Er wordt louter en alleen een (extra) beschermlaag aangebracht bovenop de bestaande vloer die er al ligt.

Wat is het verschil met een gietvloer?

Eigenlijk hebben we het verschil tussen een coating vloer en een gietvloer hierboven al duidelijk gemaakt. Voor vloercoatings geldt in de praktijk dat ze merkbaar minder dik zijn in vergelijking met kunststof gietvloeren. Dit heeft als specifieke gevolg dat ze heel wat voordeliger te realiseren zijn. Bovendien is het zo dat een coating ervoor kan zorgen dat je vloer over de uitstraling beschikt van een echte gietvloer zonder er eigenlijk één te zijn. Je moet er vooral rekening mee houden dat de dunne beschermlaag een stukje minder duurzaam is in vergelijking met een echte gietvloer. Ze biedt dan ook doorgaans slechts een bescherming voor de onderlaag van zo’n vijf jaar. Daarnaast dient er eveneens rekening mee te worden gehouden dat ze niet bestand is tegen mechanische belasting.

Op welke voordelen kan je precies rekenen?

De realisatie van een coating vloer in je woning brengt absoluut een aantal interessante voordelen met zich mee. De uitstraling van een dergelijke vloer is namelijk sterk vergelijkbaar met deze van een gietvloer. Dat is echter niet alles. Bovendien zal je namelijk ook tot de vaststelling kunnen komen dat je kan rekenen op dezelfde onderhoudsvriendelijke eigenschappen. Zowel voor een gietvloer als voor een coating geldt immers uiteraard dat er geen sprake is van bepaalde groeven of voegen. Het ontbreken daarvan zorgt ervoor dat je veruit op de meest eenvoudige manier je vloer kan schoonmaken. Voor heel wat mensen is een coating vloer dus zeker het overwegen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *