De gezelligheid van een landelijke keuken

De landelijke keuken staat bekend om zijn huiselijkheid en gezelligheid. Vaak worden er zachte kleuren gebruikt in dit type keuken en wordt er gekozen voor natuurlijke materialen. Een landelijke keuken is vaak ook een keuken waarin samen gezellig wordt gegeten en vooral lang wordt nagetafeld om zo echt de huiselijke sfeer te creëren. Kleuren als wit, beige, zand of vanille komen veelal terug in keukens met een landelijk karakter. Je kunt de landelijke stijl ook prima combineren met een andere stijl om zo jouw droomkeuken samen te stellen. Hierbij kun je denken aan een landelijke keuken met wat industriële of moderne invloeden. Wat kenmerkend is voor de keuken met een landelijk tintje zijn de greepjes. Deze zijn vaak prachtig en opvallend en je zal bijna geen greeploze deurtjes vinden in de landelijke keuken. Verder zie je veel sierlijke vormen en een open structuur in de keuken wat erg uitnodigend is. 

De mooie elementen en de huiselijke stijl

De landelijke keuken staat bekend om de authentieke elementen die overal terugkomen. Dit zijn de greepjes, de deurtjes en de grote houten snijplanken. Al deze elementen bij elkaar geven de keuken zijn landelijke, gezellige en huiselijke uitstraling. Vooral grote keukens waar veel ruimte is zijn geschikt voor de landelijke stijl. Hoe meer ruimte, hoe groter de tafel en het aantal stoelen. Dit draagt weer bij aan de huiselijkheid van de landelijke keuken.

Dit soort keukens vragen om lange en gezellige diner feestjes, kerstdiners, paasontbijtjes en avonden borrelen met vrienden en familie. In deze keukens wordt niet alleen heerlijk gekookt maar ook geleefd. Er worden vakantieplannen gemaakt, de dagen worden met elkaar doorgenomen en spelletjes worden gespeeld in deze grote, huiselijke en gezellige keukens. Dit soort keuken past dus perfect in woningen waar landelijk wordt geleefd en brengt sfeer met zich mee. Van grote eettafels tot prachtige kookeilanden; je vindt het allemaal terug in de keukens met landelijke invloeden.

Landelijke keuken in verschillende stijlen

Waar de landelijke keuken bekend staat om zijn zachte en lichte kleuren kun je ook kiezen voor een donkere tint je de keuken. Donkergroen en blauw staan bijvoorbeeld prachtig in dit soort keukens. Op internet of in diverse showrooms kun je ontzettend veel inspiratie opdoen. De ene keuken is de andere niet en je kunt jouw eigen draai geven aan jouw droomkeuken met landelijke invloeden. Wanneer je een eigen stijl hebt of verschillende stijlen met elkaar wilt combineren is het aan te raden om zelf je keuken samen te stellen.

 

Bestel je nieuwe keuken online

Online heb je veel mogelijkheden om je eigen landelijke keuken samen te stellen. Wanneer je liever met een ontwerper overlegt kun je ook een afspraak maken bij Superkeukens. Zo kun je samen rond de tafel gaan zitten om jouw droomkeuken samen te stellen waar jij gelukkig van wordt. Door landelijke elementen toe te voegen aan de keuken krijgt de woning een huiselijk gevoel en nodigt het mensen uit om lekker te komen eten en lang na te tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *