Waar moet je aan denken voordat je een matras koopt?

Het is van cruciaal belang dat je het model matras kiest dat het meest comfortabel is om je ’s nachts goed te laten slapen. Wat het ontwerp ook is, je moet ook letten op de grootte ervan. Je zult heerlijk slapen op een matras met de juiste maat voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld een matras 140×210 kopen die perfect op een queensize bed past. Partners die graag samen een bed delen, kiezen vaak voor deze maat bed omdat er in ieder geval twee personen in kunnen. Je moet echter beslissen welk type matras je comfortabel kan voelen door de onderstaande dingen te lezen.

De soorten matrassen leren kennen

Er zijn veel bedrijven die verschillende soorten matrassen aanbieden. De matras selectie is hoofdzakelijk onderverdeeld in drie algemene categorieën, pocketveringmatrassen, volschuim matrassen en latexmatrassen. Pocketvering matrassen zijn er in verschillende variaties. In een binnenveringsmatras wordt je lichaamsgewicht verdeeld over zeven verschillende comfortzones. Ondertussen kunnen schuimmatrassen worden gemaakt van volledig HR45-koudschuim dat zich naar het lichaam vormt, maar slechts één comfortzone heeft. De latex matras is een andere optie. Hoewel het anti-allergisch is, is dit matras aanzienlijk minder ventilerend. Je voorkeuren zullen bepalen welke van hen superieur is. Uiteraard kunnen zij je advies geven.

Bepaal je favoriete slaaphouding

Misschien wil je je favoriete slaaphouding bepalen voordat je een matras kiest. Een pocketvering matras kopen is een aanrader als je vaak op je zij slaapt. De zeven comfortzones van de pocketvering ondersteunen het lichaam in alle richtingen. Ondertussen wordt aangeraden om een ​​steviger matras te kiezen als je op je buik slaapt. Het is slecht voor je rug om op je buik te slapen. Een stevige matras helpt dus om een ​​rechte rug te behouden. Zowel koudschuim als pocketveren zijn voor deze stand. Als je vaak rolt in bed, kun je voor beide soorten matrassen kiezen. Als je veel rolt, is traagschuim iets waar je niet voor moet kiezen. Je zakte er een beetje in weg. Traagschuim vormt zich echter wel naar je lichaam, waardoor het een heerlijk matras is voor wie liever comfortabel slaapt.

Ontdek je lichaamstemperatuur

Niet iedereen is hetzelfde, sommige mensen hebben het sneller warm dan anderen. Traagschuim wordt niet aangeraden als je het snel warm krijgt. Traagschuim reageert op warmte, dus als je lichaamswarmte toeneemt, zal deze ook opwarmen. Vraag bij het kiezen van een matras zeker om een ​​matras die je lichaam koel houdt. Nu je weet waar je op moet letten bij matrassen, kun je je eigen matras kopen bij een vertrouwde online winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *