Je slaapkamer inboedel goed verzekeren

Een inboedelverzekering is een verzekering welke dekking biedt tegen de materiële schade aan jouw spullen in en rondom je woning. Dat geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer. Verzekeraars als Klaverblad en InShared bieden hiervoor speciale woonverzekeringen. 

Er kunnen 3 type dekking worden onderscheiden, te weten:

1. Uitgebreid: De uitgebreide dekking is een basisdekking voor de meest gangbare ongelukken, zoals o.a. brand, blikseminslag, ontploffing, storm, waterschade en diefstal;

2. Extra Uitgebreid: De extra uitgebreide biedt naast de uitgebreide dekking ook aanvullende dekking voor o.a. schroei- en zengschade, schade door neerslag en schade aan koelproducten als gevolg van een stroomstoring;

3. All Risk: De meeste uitgebreide, allrisk dekking, biedt naast de eerdere verzekering ook nog een dekking tegen elk buiten komende onheil. Hiermee is ieder plotseling en onvoorziene schade in het algemeen wel gedekt.

De verschillen

Uiteraard is er een verschil door dit verschil aan gedekte gevaren een (behoorlijk) verschil in premie. Om de premie enigszins te kunnen drukken is het mogelijk een verhoogd eigen risico te nemen. Daarnaast is het tegenwoordig belangrijk te weten of in de geboden verzekering sprake is van een volledige uitkering bij schade of onvolledige uitkering. Dit wordt onderverzekering genoemd. Zorg daarom altijd voor een volledige opsomming van je spullen en pas deze jaarlijks aan. Ter gemak wordt er door de verzekeraar altijd een inboedelwaardemeter verstrekt bij een verzekering voor inboedel. Vul deze altijd goed in!

Welke verzekering moet ik kiezen?

Het is altijd een eigen keuze waartegen jezelf te verzekeren. Wil je hier graag informatie bij hebben door een onafhankelijke adviseur? Dan kan dat. Op inboedelverzekeringregelen.nlkan je van alles afsluiten als het gaat om verzekeringen. Zij helpen je graag bij het afsluiten van de juiste verzekering. Je kunt eenvoudig prijzen vergelijken van alle populaire verzekeraars van woonverzekeringen (ook opstalpolis en aansprakelijkheid). 

Waardevolle spullen in de slaapkamer

Misschien vraag jij je af; wat voor waardevolle spullen heb ik in mijn slaapkamer staan? Welnu; veel mensen hebben een dure boxspring waar ze op slapen; beschikken over een televisie op de slaapkamer en hebben dure sieraden en kleding in de kast hangen. Dit alles loopt al snel in de papieren bij een brand, inbraak of bij waterschade. Het is daarom ook aan te raden altijd goed te kijken of je polis nog wel past bij de huidige situatie in je woning. Door de jaren heeft schaf je veel nieuwe producten (voor de slaapkamer en andere vertrekken in de woning) aan die van waarde zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *