Een aangepaste slaapkamer

De meeste ouderen willen het liefst zolang mogelijk thuis blijven wonen. Begrijpelijk! Vooral wanneer je ergens al je hele leven hebt gewoond, dan is het lastig om ineens te moeten verhuizen. Maar gelukkig kunnen we vandaag de dag een aantal handige aanpassingen in huis uitvoeren, zodat ouderen ook daadwerkelijk langer thuis kunnen wonen. Hierdoor wordt voorkomen dat ouderen naar een verpleeghuis moeten. In deze blog lees welke aanpassingen in de slaapkamer kunnen worden gedaan.

De lifttrap

Mensen die ouder worden merken dat hun lichamelijke klachten toenemen. Hierdoor hebben sommige moeite om naar de bovenverdieping te komen. Een versleten knie of heup of pijn in de gewrichten kan ervoor zorgen dat mensen de trap niet meer willen gebruiken. Om deze reden verhuizen ouderen vaak naar een woning met één verdieping, zodat ze dit probleem omzeilen. Maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet nodig is. De traplift biedt uitkomst. Hierdoor kan iemand zelfstandig naar boven komen, zonder dat daar hulp bij nodig is. En bovendien kan een traplift vaak gemakkelijk geplaatst worden, zonder dat daarvoor een ingrijpende verbouwing voor nodig is.

Senioren bed

Een senioren bed klinkt misschien niet hip, maar het blijkt dat bedden met een comforthoogte wel steeds populairder worden. Een hoog bed zorgt ervoor dat je gemakkelijk je bed in en uit kunt stappen. Het voorkomt of vermindert lichamelijke klachten, zoals rugklachten, slapeloosheid en onrustige benen. Maar dat is niet het enige. Ook zorgt een verhoogde bedrand ervoor dat klusjes als je bed opmaken en stofzuigen gemakkelijker wordt. Het bespaart bijvoorbeeld je rug, want je hoeft veel minder te bukken.

Pakpaal

Voor sommige mensen is het omdraaien in bed niet meer vanzelfsprekend. Dit soort handelingen kunnen niet meer worden uitgevoerd zonder hulp. Maar gelukkig biedt een pakpaal de uitkomst. Een pakpaal is een verplaatsbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat die tussen de vloer en het plafond wordt. Aan de pakpaal kunnen diverse soorten steunen worden bevestigd, zodat je hem kunt gebruiken voor uiteenlopende situaties. Het voordeel is dat er hierdoor minder snel hulp gevraagd hoeft te worden en kunnen ouderen ook langer zelfstandig blijven wonen.

Automatische lichtknoppen

Soms word je wel eens midden in de nacht wakker omdat je naar het toilet moet. Dan is de kamer natuurlijk volledig donker en zie je geen hand voor ogen. Extra gevaarlijk, wanneer je ook nog eens veel moeite hebt met uit bed komen. Daarom adviseren we ook om ervoor te zorgen dat de lichtknop automatisch aangaat zodra je wakker wordt en het bed uit wilt gaan. Hierdoor kun je veilig en gemakkelijk je bed uitstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *