Nieuw bed kopen? Let hier op!

Ben jij wel toe aan een nieuw bed? Let dan wel op dat er verschillende soorten en maten zijn. Ook is er een groot verschil in prijzen bij bedden. Hoe kun je de beste bedkeuze maken? Hier enkele tips! 

Huidige en toekomstige situatie 

Iedereen heeft een andere reden om een bed te komen. Misschien ben je wel een student en ga je net op kamers of ga je juist samenwonen met een partner. Er zijn dus verschillende situaties die roepen voor verschillende bedden. Denk hierbij ook na over de toekomst. Wil je dit bed voor langere tijd aanhouden? Of ben je van plan het bed gewoon te vervangen, zodra deze zijn doel heeft vervuld? Afhankelijk van of je het bed wilt houden of vervangen zal er ook meer speling komen in je budget. 

Maten 

Je hebt veel verschillende soorten bedden in verschillende maten. Belangrijk is om weer te kijken naar je situatie. Ben je alleen? Of ben je samen? Misschien ben je wel op zoek naar een partner, maar op dit moment nog single. Als je alleen bent en vermoedt dat het nog wel een tijd zo blijft kun je voor een standaard eenpersoonsbed kiezen. Ben je op zoek naar een partner, maar heb je nog geen successen? Dan kun je ook kiezen voor een twijfelaar. Dit is een maat die tussen een eenpersoonsbed en tweepersoonsbed in zit. Zo is het comfortabel voor jezelf, maar kan er eventueel ook een tweede persoon bij. 

Soorten

Naast te kijken naar de maten, zijn er ook verschillende soorten waar je rekening mee moet houden. Zo heb je slaapbanken, waterbedden, hoogslapers en noem het maar op. Hierbij is het ook weer handig om te kijken naar je huidige situatie. Als je weinig ruimte hebt zoals bij een studentenkamer, dan is een hoogslaper of een slaapbank een goede uitkomst. Naast deze genoemde soorten zijn er ook verschillende bedmodellen. 

Met bedmodellen wordt er gedoeld op bijvoorbeeld een ledikant of een boxspring. Wat is een ledikant? Dit is eigenlijk het ‘standaard’ model. Er is een frame met een bedbodem met latten. Bovenop de latten ligt het matras. Een boxspring heeft een ander model. Hierbij maken ze gebruik van een ‘box’ gevuld met springveren. Hier komt een matras bovenop te liggen. Het nadeel van een boxspring is wel dat het veel stof vasthoudt en ook moeilijker schoon te maken is onder het bed. Het is namelijk een vast geheel in tegenstellen tot een ledikant. 

Bij een ledikant kun je gemakkelijk het matras eraf halen en de lattenbodem om onder het bed te stofzuigen. Ook is er door de lattenbodem meer doorluchting voor het matras. Zo blijft het frisser en blijft er minder stof hangen. Heb je dus een stof- of huismijt allergie? Dan kun je beter kiezen voor een ledikant dan een boxspring. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *