Steeds meer diamond paintings aan de Nederlandse muren

Steeds meer diamond paintings aan de Nederlandse muren

Je weet het misschien niet, maar je hebt vast al een aantal diamond paintings gezien bij mensen thuis. Diamond painting is een hobby die door steeds meer Nederlanders wordt opgepikt. Het resultaat is een mooi en uniek schilderij dat je in kunt lijsten en op kunt hangen. Omdat diamond painting zo populair is, kun je schilderijen aanschaffen van allerlei scènes en onderwerpen. Bekende kunstenaars, natuur, steden, dieren, mensen en toeristische trekpleisters zijn overal in diamond painting versie te koop. Het is dan ook niet vreemd dat de meest wonderbaarlijke diamond paintings opduiken in de Nederlandse woningen.

Wat zijn diamond paintings?

Diamond paintings worden gemaakt door duizenden kleine steentjes in allerlei kleuren op een canvas te plakken. Je pakt ze op met een pennetje dat met was klevend wordt gemaakt. Elk steentje heeft een nummer en op je canvas tref je vakjes aan waar nummers in worden aangegeven. Het canvas plakt en is met folie afgedekt. Met het pennetje plak je het steentje op het daarvoor bestemde vakje en dat doe je totdat je schilderij af is. Het resultaat is dus een schilderij gemaakt van kleine diamantjes die voor een uniek kunstwerk zorgen voor aan de muur.

Stuur je eigen foto in

Het is ook mogelijk om diamond paintings te maken van je eigen foto. Je stuurt deze op bij je bestelling en dat kan online maar ook in een hobbyzaak. De winkel laat daar dan een canvas van maken en deze heb je in een paar weken binnen. Zo maak je van een favoriet huisdier, een gebeurtenis, een familiefoto of een vakantieherinnering een uniek schilderij waar je nog jaren lang naar kunt kijken. Voor een persoonlijk cadeau is een diamond painting van een eigen foto een uitstekend idee.

Enkele tips om met diamond painting te beginnen

Is het tijd dat jij ook aan deze hobby begint en het interieur van je woning met een aantal diamond paintings verrijkt. Daarom hebben we deze speciale tips voor je opgesteld zodat je hier knallend mee van start kunt gaan.

  • Voordat je zeker weet of diamond painting voor jou een geschikte hobby is, hoef je niet te investeren in gereedschap. Een eierdoos is een prima sorteerdoos en elk pakket bevat alle basisbenodigdheden om met diamond painting te beginnen.
  • Het canvas van diamond paintings wordt opgerold geleverd. Leg deze een nachtje onder een stapel boeken of je matras zodat hij recht wordt.
  • Trek niet direct al het folie van je diamond painting af. Knip een hoekje uit en begin daarmee. Zo blijft het overzichtelijk, blijft de verf goed plakken en schoon.
  • Begin met een aantal kleine diamond paintings en als je het leuk begint te vinden kun je overgaan op grotere doeken en zelfs 5-luiken.
  • Plak je canvas vast op een broodplank of een andere houten plaat. Je hebt dan een goede ondergrond, je canvas is plat en je zet het gemakkelijk weg als je stopt.

Begin ook met jouw eigen diamond painting, bestel ze bij diamondpaintingwinkel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *