Ruimte besparen in de slaapkamer, met deze tips komt het goed!Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, dan is het inrichten ervan niet altijd de makkelijkste klus. Er zijn bepaalde meubels die direct al meer dan de helft van de ruimte innemen. En dan zijn er ook nog eens allerlei andere spullen die je ook nog kwijt moet. En ook wanneer je beschikt over een iets grotere slaapkamer, dan nog kan het behoorlijk handig zijn om ruimte te besparen zodat je met die ruimte andere dingen kunt doen. Hoe zorg je er nu voor dat je ruimte bespaart in de slaapkamer, en hoe zorg je er dan voor dat deze er ondanks het feit dat je ruimte probeert te besparen tot nog een beetje gezellig uitziet? In dit artikel geven we je een aantal tips op het gebied van ruimtebesparing in de slaapkamer.

Werk in de hoogte
Wanneer je werkt met weinig ruimte dan is het verstandiger om in de hoogte te werken. Er zijn vaak plekjes aan de muren die niet worden benut. Hier kun je vaak weer een extra plankje of kastje ophangen. Wanneer je in de hoogte werkt dan ga je efficiënt om met ruimte. Online kun je een breed aanbod vinden van handige plankjes en kasten. Op deze manier hoef je geen extra ruimte in te nemen in de kamer zelf, maar je benut wel niet gebruikte plekjes om ruimte te creëren. En zo kun je toch net weer iets meer spullen kwijt. Dit is toch altijd weer fijn om te hebben. Het is bij een kleine slaapkamer belangrijk om alle ruimte te benutten die je mogelijk kunt benutten.

De ruimte boven de deur is prima te gebruiken
Velen denken niet snel aan de ruimte boven en om de deur heen wanneer ze denken aan het ophangen van een extra plankje, of het neerzetten van een kastje. De ruimte om en boven is daarentegen prima te gebruiken voor dit soort zaken. Je ziet er teven niets van wanneer je vanuit de deuropening de kamer inkijkt, op het oog lijkt de kamer nog
precies net zo groot als dat hij was, maar je kunt nu wel een aantal spullen meer kwijt.

Kiezen voor efficiëntie omtrent de bureauruimte
In principe is een bureau niet heel erg handig wanneer je een kleine slaapkamer moet inrichten, toch is het wel te doen. Het is belangrijk om in dit soort gevallen het bureau ruimte efficiënt te benutten. Zo kun je hier toch weer net even die stapel boeken of die elektronische apparaten in kwijt.

Maak de keuze voor een bed met opbergruimte
Nog een handige tip voor ruimte besparing in de slaapkamer, kies voor een bed met opbergruimte. Op deze manier zorg je er voor dat jouw bed multifunctioneel is. Op deze manier kun je onder je bed spullen opbergen. De plek onder het bed is een plek waar je normaal gezien toch niet kijkt, en je hebt er dus hoogstwaarschijnlijk ook totaal geen erg is wanneer deze plek plaats maakt voor een opbergruimte.
Vaak zijn er allerlei spullen die nog ruimte innemen omdat je hier simpelweg geen opbergplek meer voor hebt. Wanneer je voor een bed kiest met opbergruimte dan kun je dit probleem al voor het grootste gedeelte aanpakken. Dit is een perfecte opbergplek voor de spullen die niet vaak gebruikt, maar die je af en toe toch nodig hebt of wilt gebruiken. Deze spullen zou je dan perfect in de opbergruimte van je bed kunnen bewaren, en je bed slaapt er niet minder goed om!

Houd de kamer opgeruimd
Dit is meer een visuele tip dan een tip die daadwerkelijk zorgt voor de besparing van ruimte, maar het is toch een tip die wel degelijk helpt wanneer het aankomt op een beter benutting van ruimte. Zorg ervoor dat je kamer netjes blijft. Dit is soms een lastige klus, maar wanneer een slaapkamer netjes is dan slaap je ook in een opgeruimde omgeving en het is bewezen dat dit voor meer rust in het hoofd zorgt.
Daarnaast lijkt je kamer en stuk groter wanneer deze goed is opgeruimd en je kunt tevens veel beter gebruik maken van bepaalde stukken ruimte wanneer er geen dingen op de vloer liggen en wanneer het bureau en de kastjes geen enorme puinhoop zijn.

Subtiele decoratie
Wanneer je ruimte wilt besparen is het niet altijd slim om je kamer helemaal te decoreren. Een schilderij of foto aan de muur kan echter geen kwaad. Met Dome Deco kun je jouw kamer een unieke uitstraling geven zonder al te veel decoratie nodig te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *