Slim besparen op energie met deze handige tips

Energie besparen in uw woning heeft altijd al voordelen gehad. Dit is in het verleden reeds zo geweest en gaat zich op langere termijn ook steeds verder ontwikkelen. Dat wil dan ook zeggen dat er tegenwoordig enorm veel mogelijkheden bestaan bij het besparen van energie. Dit kan wel voor sommige een hele speurtocht worden en dat is ook begrijpelijk. Deze sector blijft zich steeds verder ontplooien en daardoor willen wij u vandaag alvast wat verder informeren over de meest gebruikte energieopties.

LED verlichting is de toekomst

Vandaag de dag zijn er nog steeds veel woningen die gebruikmaken van de klassieke gloeilamp en/of halogeenlamp. Deze mogen dan wel nog goed werken, toch verbruiken deze lampen veel energie.

Gelukkig kan u dit eenvoudig oplossen door deze te vervangen met ledlampen. De aanschaf van een ledlamp ligt hoger maar dit zal op korte termijn terugverdient worden en is kosten besparend. Led technologie is ook tot 90% energiezuiniger dan een standaard gloeilamp en verbruikt 80% minder stroom dan een halogeenlamp. Deze zijn ook verkrijgbaar in alle kleuren, vormen en maten. Zo is er altijd eentje die aan uw eisen voldoet.  

Let op uw waterverbruik

Wanneer u meer warm water verbruikt, verhoogt u uw waterrekening maar ook uw gasrekening. U kunt dit warm water besparen door korter te douchen. Ook door een temperatuurverlaging kan u energie besparen. Dat is mogelijk door het niveau van de mengkraan te veranderen die zich op de verwarmingsinstallatie bevindt. Meer water kan u ook besparen door een zuinige was- of vaatwasmachine aan te kopen en deze dan ook pas te gebruiken wanneer het toestel vol zit want grote partijen wassen bespaart ook op energie en de levensduur van uw toestel.

Energie-efficiënte investeringen

Tegenwoordig bestaan er ook oplossingen om zelf energie op te wekken, dit is altijd een voordeel want dan bent u niet meer volledig afhankelijk van uw energiemaatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen die zonnestraling gebruiken om elektriciteit op te wekken. Dit in combinatie met een warmtepomp die ervoor zorgt dat uw woning opwarmt door het gebruik van de opgewekte energie door de zonnepanelen en eventueel de isolatie van uw woning herzien om daar geen verliezen te creëren. U zou dan in eerste instantie een groene energie-efficiënte woning bekomen die zelfredzaam is wat zich ook gaat resulteren in een lagere factuur van uw energiekosten. 

Energieleverancier

Bekijk zeker de tarieven van energieleveranciers en durf te vergelijken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat uw energiefactuur maandelijks goedkoper uitkomt waardoor u uw energieverbruik niet drastisch hoeft aan te passen.

Op die manier kunt u zeker tot het einde van het jaar besparen en uiteraard telt daardoor elke euro in uw portefeuille. Hou ook alvast rekening met acties en promoties en voor hoelang u die voorwaarden kunt gebruiken.Het kan een hele klus zijn om al die energieleveranciers af te gaan, daarom heeft easyswitch.nl de zoektocht voor u wat eenvoudiger gemaakt door zelf voor u te gaan vergelijken. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen en er komt vervolgens voor u de voordeligste energieleverancier uit. Het leuke aan deze gratis dienst is dat zelfs het overstappen van energie volledig gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *