Tips voor het inrichten van een baby-hoek in de ouder slaapkamer

Je bent zwanger en langzaamaan moet je gaan nadenken over een plekje voor jouw baby. Je hebt waarschijnlijk zo hier en daar al wat schattige spulletjes gekocht voor jouw kleintje. Maar nu wordt het tijd om de babykamer in te gaan richten. Maar niet iedereen heeft de ruimte om een volledige babykamer in te richten. Met name voor mensen die klein maar mooi midden in de stad wonen is het helemaal niet vanzelfsprekend dat er een volledige kamer over is die tot babykamer ingericht kan gaan worden. Het is dan heel goed mogelijk om een fijne hoek voor de baby te creëren in de ouder-slaapkamer.

Pas het kleurengamma aan!

Het is heel goed mogelijk om de styling van de babyhoek, om het zo maar even te noemen, volledig te laten op gaan in de trends van de slaapkamer. Kijk naar baby merken die hun kleuren perfect aanpassen op de mode binnen home & living. Kijk bijvoorbeeld eens bij dit Deense merk. De kleuren zijn ingetogen, maar toch door de kleine details zien we heel duidelijk dat het hier gaat om kinderspullen. Leuk want met kleuren als grijs, oud roze en/of oud groen kun je prima wegkomen in de gehele slaapkamer. Combineer een mooi linnenlook dekbedovertrek voor de ouders met een prachtig gebreid wiegdekentje. De kleuren kunnen bijpassend zijn, maar mix & match kan ook prima.

Hoge plafonds

Het voordeel van de huizen die midden in de stad staan is vaak wel dat je hoge plafonds hebt. Maak gebruik van deze ruimte! Een kast hoeft niet persé op de grond te staan. Leuke (keuken) kastjes aan de muur volstaan ook prima. Maar ook is het mogelijk om planken op te hangen en hier wat leuke mandjes op te zetten. In manden kun je fantastisch en georganiseerd verschillende artikelen opruimen.

Maar denk ook aan laden onder het ouderlijk bed. Decoreer de baby hoek met wat mooie prentjes en boven het bed natuurlijk een hemeltje in een effen tint.

Ben je op zoek naar meer babykamer accessoires in ingetogen kleuren? Kijk dan eens bij deze winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *