Verschillende soorten tapijttegels

 

Tapijttegels zijn er in enorm veel verschillende soorten. Zo wordt er onderscheid gemaakt in de kleur en structuur, maar ook zeker de grootte van de tapijttegels verschilt onderling. Dit maakt het dat het aanbod oneindig is. Uiteraard speelt de mode een rol waarin de tapijttegels ook veranderen. De kleur spreekt voor zich, maar een van de factoren is dus de structuur. Deze wordt bepaald aan de hand van het garen type, pooldikte, lengte, stugheid, pool zetting et cetera. De grootte spreekt ook voor zichzelf. De verschillende soorten tapijttegels zijn de volgende:

 

  • Luspool / Bouclé: Dit is een tapijttegel die bestaat uit lussen. Hierdoor heb je een slijtvast tapijt en mede daardoor ook goed in het onderhoud is.
  • Gesneden pool: Dit is een tapijttegel die bijzonder zacht aan voelt. Sommige mensen zien het als een nadeel en sommige mensen niet; je ziet hierdoor wel loopsporen en andere sporen. Doordat de tapijttegel zo zacht is, gaat het wat platter liggen en krijgt het optisch een iets andere kleur.
  • Shaggy: Dit is een tapijttegel waarin ook lussen zijn gebruikt, maar langer zijn dan normaal. De garens die gebruikt worden zij ook wat dikker. Dit alles zorgt ervoor dat de tapijttegel er luxueus uitziet.

 

Bij Magic Carpet kunnen we voor u de juiste tapijttegel uitzoeken. Iedereen heeft eigen wensen en behoefte en daardoor zullen we door middel van een persoonlijk gesprek achter kunnen komen. Nadat we de tapijttegels soort hebben uitgekozen zullen we kijken naar de kleur, structuur en de grootte van de tegels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *