Mystieke verlichting

Oosterse lampen zijn sfeervolle, stijlvolle lampen. Een oosterse lamp geeft direct een rustieke sfeer aan je huis. Oosterse lampen worden gemaakt van messing of ander metaal en afgewerkt met een zilverlaag. De lampen hebben mooie patronen, het licht dat er door schijnt zorgt voor een mooie schaduw en het zachte licht verspreidt zich prachtig door de ruimte. Zeker als het donker is heeft dit een prachtig effect. Je kunt ze in allerlei vormen krijgen: lantaarns, plafondlampen, wandlampen, tafellampen. Er is steeds meer keuze Oosterse verlichting. Soms kun je zelfs een lantaarn kopen om een kaars in te zetten. Met een kaars krijg je een nog warmere gloed van de lamp. De lampen zijn ook beschikbaar in zo ongeveer alle kleuren en motieven. Simpel goud of zwart, maar ook in mozaïek stijl met alle kleuren van de regenboog. Veel kleuren zijn beschikbaar in glans en mat. Ze zijn beschikbaar in messing (een combinatie van zink en koper), wat na een tijdje een bronsachtige gloed krijgt. Arabische lampen hebben een zwarte buitenkant en heldere, gouden binnenkant. Hanglampen kun je ook kiezen met een open onderkant, zodat je er nog wel genoeg licht van krijgt, in plaats van alleen het mooie schijnsel door de kleine gaatjes. De lampen zijn niet alleen mooi, maar ook nuttig.

-> Fantastische oriëntaalse tafel en vloerlampen!

Oosterse lampen worden ook wel Filigrain lampen genoemd, of Filisky lampen. Dit refereert aan de stijl om kleine licht gaatjes in een patroon aan te brengen, een eeuwenoude techniek. Filigrain werk is metaal gecombineerd met draden of kralen, gearrangeerd in een mooi motief. Het woord is afgeleid van de Latijnse woorden “filum”(draad) en “granum” (graan, korrel).

-> Overige oosterse meubelen kan men goedkoop online bestellen hier.

Overdag zien de lampen er leuk uit, ’s avonds voegen ze heel veel sfeer toe aan je woning. Ze worden steeds populairder en zijn inmiddels ook in ons land makkelijk verkrijgbaar. Let op dat je het juiste formaat kiest: niet te groot zodat de lamp niet in de weg hangt of staat, en niet te klein, zodat het effect op je interieur nog wel groot is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *