Waar op letten bij het kopen van een nieuwe woning?

Koop jij een nieuwe woning? Dat is vast en zeker een spannend moment. Grote kans dat het de grootste uitgave in je leven is, dus je wilt er zeker van zijn dat het helemaal goed zal gaan. Wij hebben een aantal punten voor je op een rij gezet die je kunt gebruiken om er helemaal zeker van te zijn dat alles volgens plan gaat.

Is het nieuwbouw? Let op meer- en minderwerk

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Dan is het zeer belangrijk om goed te letten op de meer- en minder werkzaamheden. Dit is namelijk je kans om nog aanpassingen te maken door extra werkzaamheden uit te laten voeren, of juist minder, zodat je deze zaken zelf kunt doen. Helemaal voor zaken zoals de badkamer of keuken kiezen mensen er vaak voor om zaken zelf te doen. Misschien wil je een unieke Dyson wastafel in jouw badkamer die je er later zelf in wilt bouwen, of je wilt dat de ontwikkelaar deze erin zet. Hetzelfde geldt voor andere zaken die je graag op jouw manier wilt hebben. 

Naast de badkamer en de keuken, kun je ook de slaapkamer op die manier helemaal zelfstandig inrichten zoals jij hem wilt hebben. Heb jij speciale wensen voor de slaapkamer? Dan is dit de optie om het helemaal op jouw manier te doen. 

Vergeet niet om goed te kijken naar de locatie

Veel mensen kijken veel naar de woning zelf. Dat is ten slotte waar je ook komt te wonen. Je wilt dus sowieso een woning waar je blij mee bent. Maar vergeet ook niet voldoende naar de locatie te kijken, want deze omgeving zul je net zoveel zijn als je eigen huis. Bovendien is de waarde van je woning in de toekomst ook afhankelijk van waar je huis staat. Wanneer het midden in of bij een grote stad is dan zal de kans ook veel groter zijn dat deze in de toekomst waardevast blijven. Deze woningen die zijn te vinden op de site www.nieuwwonenzaanstreek.nl vind je allemaal woningen in de provincie Noord-Holland waar je dus een woning koopt in de buurt van veel andere grote steden. 

Pak het bieden op een slimme manier aan

Het bieden begint al bij de eerste kennismaking. Je wilt dat de verkoper je serieus neemt en weet dat je interesse hebt, maar je wilt tegelijkertijd ruimte overhouden voor de onderhandelingen. Wanneer de verkoper weet dat je de woning zeer graag wilt hebben dan gaan ze er ook van uit dat je er meer voor wilt betalen. Hou hier wat ruimte voor over. Kijk ook naar woningen in de omgeving en voor welke prijzen de huizen worden verkocht. Er wordt namelijk veel overboden, maar je wilt tegelijkertijd ook weer niet te veel overbieden op een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *