Op deze manier gebruik je optimaal jouw portaalkranen op de werkvloer

Bijna ieder magazijn heeft wel dit product staan, portaalkranen. Een makkelijke manier om iets van A naar B te brengen zonder dat het al te veel moeite kost en je rug ook nog eens minder belast. Maar sommige ondernemers vergeten hoe goed een portaalkraan voor je bedrijf kan inhouden. Daarbij weten ze ook niet goed hoe ze ermee moeten omgaan of moeten onderhouden. In deze blog leggen we je uit op welke manier je optimaal gebruik kunt maken van portaalkranen.

Zorg dat je het product regelmatig checkt

Het is belangrijk dat je werknemers weten hoe ze het apparaat überhaupt moeten gebruiken. Als ze namelijk maar het zelf moeten uitvogelen, gaat dat allemaal ten kosten van de productiviteit. Daarbij moet je als ondernemer ze ook aanleren dat ze regelmatig alles controleren of hij nog volledig functioneert zoals hij hoort. Als ze dit niet doen en er gebeurt een keer wat of hij gaat stuk, dan kan jij een nieuwe kopen of kan je zelfs een medewerker minder zijn. Wees daarom daar zorgvuldig in want elk ongeval komt in je geschiedenis te staan en gaat niet goed staan met je naam.

Onderhoud is erg belangrijk

Als je bij al je apparatuur totaal niet rekening houdt met onderhoud, dan kun je wel gedag zeggen tegen alle dure spullen en elke keer daar geld in stoppen wat je had kunnen voorkomen. Door goed te checken op onderhoud en je werknemers te leren hoe ze de portaalkranen moeten onderhouden, voorkom je zeker dat ze snel stuk zullen gaan en daarbij ook dat je binnenkort een nieuwe moet kopen. Het zorgt er namelijk voor dat het product een langere levensduur krijgt, dus dat helpt een hele hoop.

Laat een professional even ernaar kijken

Wij snappen natuurlijk ook dat jij al ondernemer en misschien ook de medewerkers niet veel tijd hiervoor heeft. Daarom zijn er ook verschillende bedrijven en professionals die hier gespecialiseerd in zijn. Deze zijn voor een goed bedrag in te schakelen om al het onderhoud te plegen wat nodig is. Daarbij kun je ze ook jaarlijks laten terugkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *