Waarom u een warmtepomp moet aanschaffen

Traditionele warmteketels worden tegenwoordig steeds meer vervangen door warmtepompen, deze zijn milieuvriendelijker en energiezuinig omdat ze hernieuwbare energie gebruiken. Tegenwoordig is het voor elke nieuwbouw woning wel geschikt en kunt u hiermee ook snel winst mee maken. In dit artikel lichten wij toe wat warmtepompen zijn en waarom u deze aan moet schaffen.

Hoe werkt een warmtepomp

Net als een cv-ketel regelt een warmtepomp de verwarming, echter in tegenstelling tot een cv-ketel gebruikt een warmtepomp geen brandstof (de pomp draait namelijk op stroom). Je hebt dus geen gas nodig, geen aanvoer van lucht voor de verbranding en geen afvoer van rookgassen. De warmtepomp haalt namelijk de warmte van buiten. De warmtepomp heeft heeft weinig warmte nodig en daarnaast ook nog een erg milieuvriendelijk. Warmtepompen maken gebruik van een vloeistof dat in gas kan veranderen maar ook weer terug in vloeibare vorm kan veranderen, wat vergelijkbaar is met de koelvloeistof in je auto.

Is een warmtepomp geschikt voor mij huis?

Je huis verwarmen zonder gas hangt af van jouw woning, hoe is namelijk de isolatie en wat is de inhoud? Wil je daarnaast alleen een warmtepomp dat alleen verwarmt of ook warm tapwater levert? Daarnaast hangt het erg af van de omgeving waar ze de warmte vandaag kunnen halen. Een warmtepomp kan het meeste opleveren als de energie als de temperatuur van de bron buiten en de afgifte binnen niet te veel verschillen. Nieuwbouwwoningen hebben als voordeel dat er rekening kunt houden met de installatie van de bron, de warmtepomp en het verwarmingssysteem. Maar belangrijker is, is dat je huis goed geïsoleerd is, anders heeft u vaak andere bronnen nodig om uw huis ook warm te blijven laten houden.

Meer informatie over warmtepompen en systemen vindt u op Engie.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *