Een opbergkast bouwen voor je slaapkamer

Een opbergkast kopen voor je slaapkamer kan som erg duur zijn, daarom is het soms goedkoper om een eigen opbergkast te bouwen. Voor mensen die een beetje handig zijn in het bouwen/maken/timmeren van dingen moet dit makkelijk te doen zijn. Zo kunt u namelijk ook uw eigen stijl kiezen en zo een kast in elkaar zetten. In dit artikel leggen wij verder uit hoe je dat het beste kunt doen.

Benodigdheden

Allereerst is het belangrijk een lijstje te maken met spullen en onderdelen die je nodig hebt voor je opbergkast. Hieronder hebben wij een lijstje opgesteld

Wat heb je nodig? Voor het maken van de kast heb je de volgende spullen nodig:

  • Een zaag
  • Houtlijm
  • MDF platen
  • RVS scharnieren
  • RVS schroeven
  • Schroefmachine
  • Meetgerei

Maken en in elkaar zetten

Naast de benodigdheden zoals de gereedschappen en platen is het verstandig allereerst een tekening te maken van de kast die je wilt maken. Dit kan je op papier doen, of via powerpoint e.d. programma’s. De grote MDF platen kun je bij de bouwmarkt op maat laten zagen, wat al een hoop gedoe kan schelen. Daarna is het tijd om de kast in elkaar te schroeven, zorg hierbij voor voldoende houtlijm en boor de gaten alvast voordat je het in elkaar gaat schroeven.

Nu heb je een solide basis voor je kast, gebruik hierbij wel lijmklemmen als je houtlijm gaat gebruiken in plaats van klemmen of schroeven. Als je de ombouw hebt gemaakt is het tijd om de planken erin te zetten, gebruik hierbij RVS schroeven om ze vast te zetten.

Eenmaal klaar kan de deur in de opbergkast of lades mocht je liever wat anders maken, hierbij kan je ook ander materiaal gebruiken om de look naar je eigen smaak te maken. Het kan bijvoorbeeld ook geverfd worden. Gebruik hierbij de RVS scharnieren om het vast te zetten, deze zijn sterk en roesten niet.

Als laatste kun je nog sorteerbakjes of lades aanbrengen in je kast.

Voilà de kast is klaar voor gebruik!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *