Je eigen woning stucen

Heeft u recent een nieuwbouwwoning gekocht, dan weet u vast al dat uw woning kaal wordt opgeleverd. Dit houdt in dat de muren en plafonds nog moeten worden afgewerkt. Een optie voor de afwerking hiervan is door het te stucen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om er behang op te plakken of om uw woning te schilderen, iedereen heeft daarbij natuurlijk andere wensen en voorkeuren. Bij het stucen van uw woning wordt er vaak geadviseerd te kiezen voor een glad stucwerk in plaats van een met een structuur.

 

Voor- en nadelen

Als u een nieuwbouwwoning koopt kan het zo zijn dat de eerste vijf jaar uw woning nog “leeft”, wat inhoudt dat de funderingen en de muren nog minimaal zullen bewegen voordat ze definitief vast staan. Als u ervoor kiest u woning te stucen kan het zo zijn dat er scheurtjes in de muren kan opleveren, echter komt dit door het materiaal die wordt gebruikt. Er wordt echter nog wel eens afgeraden om in de eerste vijf jaar uw huis te stucen, behang is hierbij een veiliger keuze omdat u de scheurtjes dan minder snel te zien krijgt. Echter komt dit in de praktijk bijna niet voor, en mocht het toch gebeuren wordt het in de meeste gevallen door de stukadoor gewoon hersteld. Echter wordt er wel aangeraden voor een glad pleisterwerk te kiezen omdat dat makkelijker te herstellen is, mochten er toch scheurtjes in komen.

 

Kosten

Een groot voordeel is dat het stucen van een nieuwbouwhuis relatief goedkoper is dan het stucen van een oud huis. Dit heeft te maken met het oppervlak wat zo goed als egaal wordt opgeleverd. Hierdoor zijn er geen dikke lagen materiaal nodig om het weer te corrigeren. Dus komen de materiaalkosten een stuk lager te liggen als uw bestaande huis niet zo’n egale muur heeft.

 

Wilt u meer informatie over het stucen van uw huis? Bezoek dan eens de website van Stucstunter. Woont u in de omgeving van Purmerend, kijk dan eens op Stukadoor Purmerend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *