Wat te doen tegen wespen? 

Heb je te maken met wespen in of rondom je woning? In dat geval kan het verstandig zijn om hier hulp voor te zoeken. Een professionele ongediertebestrijder kan je helpen bij de bestrijding van deze geelzwarte beestjes. Het bestrijden van de wespen voorkomt dat je gestoken wordt, wat bijzonder pijnlijk kan zijn. Daarbij kunnen deze steken gevaarlijk worden, als blijkt dat je allergisch bent voor wespen. Waar volwassenen weten hoe ze moeten handelen als er wespen rond hun hoofd vliegen, weten kinderen dit vaak nog niet. Door de slaande bewegingen die zij richting de wespen maken, is de kans op een steek groter. Je wilt dit voorkomen, door de wespen te bestrijden!

Een wespennest in en rondom je woning

De kans op een wespennest in huis is relatief klein. Je loopt echter het risico dat wespen een nest in de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur bouwen. Zeker bij een verouderde voeg kunnen er kleine kieren naar deze ruimte ontstaan. Eenmaal in de ruimte kunnen de wespen aan de opbouw van hun nest beginnen. Het is lastig om dat nest vanuit deze ruimte te verwijderen, waardoor wespen in alle rust hun gang kunnen gaan. Ook in de tuin komen vaak verschillende plekken voor, waar de wespen zich kunnen verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan een holle boom, een struik, enzovoorts.

Zelf een wespennest verwijderen is erg lastig

Zelf wespen bestrijden blijkt vaak nagenoeg onmogelijk te zijn. Consumenten beschikken niet over de kleding en hulpmiddelen om de wespen te bestrijden, zonder hierbij zelf gestoken te worden. Daarbij is de kans groot dat er enkele wespen in leven blijven. Iets wat ertoe zou leiden, dat de overlast van wespen al snel terug is. Reden genoeg om een wespennest verwijderen aan een professionele organisatie over te laten. Zij beschikken over de kennis en kleding om de wespen tegen te gaan.

Geef een reactie