Zo geef je je slaapkamer gemakkelijk een update

Ben je toe aan een nieuwe look in je slaapkamer? Je al snel een nieuwe sfeer creëren met kleine aanpassingen. Je hoeft hier dus geen grote aankopen voor te doen! De sfeer die een kamer heeft zit namelijk meer in de accessoires en kleurstellingen dan de echte meubels die in de ruimte staan. Wanneer je de volgende tips volgt, kun je gemakkelijk je slaapkamer een update geven wanneer je on a budget bent!

Een ander kleurtje

Meerdere mensen vinden het vaak lastig een kleur voor de slaapkamer te kiezen. Vaak durven ze het niet aan om voor sprekende kleuren te gaan en wordt er vaak een neutrale kleur gekozen, zoals wit, crème, beige of grijs. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar een ander kleurtje op de muur kan natuurlijk wel zorgen voor een nieuwe sfeer. Probeer zo eens out of the box te denken! Verf hoeft daarnaast ook helemaal niet duur te zijn. Het kan dus geen kwaad om verschillende kleuren te proberen. Je kan er ook voor kiezen om eerst een kleine muur te verven, of bijvoorbeeld de helft van de muur. Dit kan ook een heel leuk effect geven!

Maak gebruik van wat je al hebt

Gebruik maken van de spullen die je al hebt is natuurlijk de ideale manier om geld te besparen. Je hoeft namelijk niet altijd nieuwe dingen te kopen om ervoor te zorgen dat je slaapkamer er anders uit gaat zien. Denk bijvoorbeeld eens aan de opstelling. Is er ruimte om de kamer eens een keer anders in te delen? Wanneer je niet de mogelijkheid hebt om meubels op een andere plek te zetten, kunnen kleinere spullen, zoals accessoires vaak wel een ander plekje krijgen. Zo kun je posters of schilderijen bijvoorbeeld op een andere plek hangen. Je kunt dat ene krukje net even op een andere plek neerzetten, of wanneer je een vloerkleed hebt deze op een andere manier neerleggen. 

Soms kunnen kleine aanpassingen een groot verschil maken. Zo kun je ook eens denken aan de greepjes van je kledingkast bijvoorbeeld! Deze zijn vaak gemakkelijk te demonteren, wat je dus de mogelijkheid geeft om er andere voor in de plaats op te zetten! Een leren handgreep kan zo zorgen voor een stoere uitstraling en een industriële look aan de kamer geven. Het vervangen van de handgrepen is een kleine ingreep, maar kan voor grote veranderingen zorgen! Op die manier hoef je geen hele nieuwe kast te kopen. Is de industriële look wel iets voor jou? Kijk dan ook eens op lerengoederen.nl. Je kunt namelijk ook gaan voor leren plankdragers.  

Investeer in leuke accessoires

Accessoires geven een kamer sfeer. Zo ook in de slaapkamer. Verander zo eens de poster die je in een lijst hebt hangen, koop een ander sierkussentje of schaf een nieuw dekbedovertrek aan. Het overtrek wat je op het bed hebt liggen kan namelijk ook een nieuwe look geven! Het leukste is om te investeren in accessoires die je onderling ook nog kunt combineren. Zo kun je op z’n tijd steeds een nieuwe look geven aan je kamer! Hierbij kun je denken aan verschillende kleuren kaarsen, verschillende ornamenten, verschillende hoezen voor sierkussens, maar ook aan verschillende nachtlampjes bijvoorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *