Zo installeert u verlichting in uw slaapkamer

 

U heeft ongetwijfeld al verlichting in uw slaapkamer. Mogelijk bent u echter van mening dat het op dit moment te donker is in deze ruimte. U kunt er in dat geval voor kiezen om nieuwe verlichting te installeren. Benieuwd hoe u te werk gaat? Deze elektricien in Den Haag legt het u stapsgewijs uit.  

 

  1. Schakel de stroom uit

Gaat u zelf verlichting in uw slaapkamer aansluiten? Begin hier dan nooit mee zonder de stroom uit te schakelen. Weet u niet zeker om welke groep het gaat? Schakel dan alle stroom uit. Test vervolgens of de spanning daadwerkelijk weg is. Doe dit niet met uw handen, maar gebruik hiervoor een spanningsmeter.

 

  1. Zoek de centraaldoos en maak een aftakking

De stroom in een bepaalde ruimte komt vaak vanuit één punt: de centraaldoos. Vaak zit deze boven het plafond, in het midden van een vertrek. Wanneer u een extra lichtpunt wilt aanbrengen in uw slaapkamer, moet u hier dus eerst de centraaldoos zoeken. Heeft u deze gevonden? Maak dan een aftakking.

 

  1. Breng leidingen aan en trek de kabels

Heeft u een aftakking gerealiseerd? Dan is het zaak pvc-leidingen aan te brengen om de kabels doorheen te trekken. Zijn de leidingen reeds gelegd? Zorg er dan voor dat de benodigde kabels getrokken worden.

 

  1. Plaats een kroonsteentje en hang de lamp op

Zijn de kabels aanwezig op de plek waar u de verlichting in uw slaapkamer wilt hebben? Plaats dan een kroonsteentje aan het einde van de draden. Gebruik dit kroonsteentje vervolgens om de lamp op aan te sluiten. Zorg er altijd voor dat de draden van dezelfde kleur tegenover elkaar zitten in het kroonsteentje.

 

  1. Laat uw verlichting installeren

Werkt de verlichting in uw slaapkamer niet? Laat deze dan installeren door een elektricien in Den Haag. Hij weet namelijk precies hoe hij hierbij te werk moet gaan. Lijkt het u niet verstandig om zelf de verlichting in uw slaapkamer aan te sluiten? Doe ook in dat geval een beroep op een elektricien in Den Haag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *