Radiator installeren in de slaapkamer: hier moet u aan denken!

 

Heeft u momenteel nog geen radiator in uw slaapkamer? Dan is het in de wintermaanden vaak steenkoud in deze ruimte. Nu kunt u natuurlijk onder een extra deken gaan liggen. Het is echter ook mogelijk om een radiator te installeren in uw slaapkamer. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Zijn de benodigde leidingen al aanwezig? Dan wordt het al een stuk eenvoudiger. Toch kan er nog genoeg misgaan bij het installeren van een radiator in uw slaapkamer. Deze loodgieter uit Hilversum vertelt u daarom waar u aan moet denken!

 

Zorg dat de leidingen goed aangesloten worden

Bij het installeren van een radiator in uw slaapkamer is het belangrijk dat u de leidingen juist aansluit. Zo is het belangrijk dat de warmwaterleiding altijd op de aanvoer aangesloten wordt. Wanneer dit niet het geval is, werkt uw radiator namelijk niet naar behoren. Ook is het zaak om de koppeling goed aan te sluiten. Zit deze ook maar een beetje los? Dan kan er water langsheen lekken en is er dus sprake van een lekkage. Deze lekkage kan de nodige schade veroorzaken.          

 

Ontlucht de radiator altijd

Bent u erin geslaagd de radiator in uw slaapkamer te installeren? Vergeet dan vooral niet om deze even te ontluchten. Op deze manier verwijdert u namelijk de onnodige lucht in het systeem. Hierdoor straalt uw radiator aanzienlijk meer warmte uit. Hoe meer lucht er in een radiator zit, hoe minder ruimte er namelijk is voor water. Indien u uw radiator niet ontlucht, heeft een radiator in uw slaapkamer dus alsnog niet heel veel zin.  

 

Radiator laten installeren

Lukt het u zelf niet de radiator te installeren? Of lijkt het u gewoonweg niet verstandig om dit zelf te doen? Schakel dan gewoon een loodgieter uit Hilversum in. Hij installeert de verwarming in uw slaapkamer namelijk binnen een handomdraai. Bovendien weet u zo zeker dat u ook daadwerkelijk profijt heeft van uw radiator.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *